mio fuse crimson

MIO Fuse: nieuwe fitnessarmband met hartslagmeter

De Mio Fuse is een nieuwe fitnesstracker met continue hartslagmeting, die vanaf nu in Nederland te koop is. Voor een hartslagmeter-armband is deze relatief goedkoop.

Mio is misschien niet de bekendste naam als het om navigatie of fitnessaccessoires gaat. Maar als je ooit een sporthorloge van Adidas, TomTom of een van de andere bekende merken hebt gekocht, heb je technologie van Mio in huis. Deze kleine navigatiefabrikant heeft zich een paar jaar terug gespecialiseerd in het maken van miniatuur hartslagmeters, die je kunt inbouwen in fitnessarmbanden en sporthorloges en is daarmee stilletjes uitgegroeid tot marktleider. Zelf hebben zelf ook een fitnessarmband met de naam MIO Fuse ontwikkeld, die sinds kort in Nederland te koop is. Uiteraard met ingebouwde hartslagmeter.

mio fuse crimson

De MIO Fuse is net als veel andere fitnessarmbanden eigenlijk een veredelde stappenteller. Maar hij biedt toch nog iets meer: constant je hartslag meten en via Bluetooth en ANT koppelen met andere accessoires. Je hebt er zelfs niet de eigen Mio Go-app voor nodig, want deze fitnessarmband werkt ook samen met de apps van Strava, Wahoo, MapMyRun, MapMyRide, Endomondo, RunKeeper en Runtastic. De verzamelde data bekijk je op de ingebouwde display met rode lampjes of via de iPhone-apps.

mio fuse aqua

Er zit ook een Nederlands tintje aan deze fitnessarband. Voor het meten van je hartslag gebruikt de MIO Fuse een samen met Philips ontwikkelde technologie, die al eerder in het Mio Alpha-polshorloge werd gebruikt. Twee ledlampjes en een elektro-optische lens meten de bloeddoorstroming onder de huid. Aan de hand van de puls is dan de hartslagfrequentie te berekenen. Er zitten ook sportfuncties in, zoals een stopwatch. Wil je trainen op basis van hartslag, dan zijn er vijf verschillende hartslagzones in te stellen, waarbij de armband waarschuwt of je in de juiste zone zit. De hartslagwaarden wissel je uit met andere apparaten, zoals een gps-horloge of fietscomputer.

In Nederland betaal je €169 voor deze armband. Je kunt kiezen uit een binnenkant in blauwgroen of felrood. Voor een fitnessarmband die continu je hartslag meet is dat relatief goedkoop, want de meeste hartslagmeter-armbanden en -horloge kosten rond de 200 euro. Zoek je toch iets goedkopers, dan is de Withings Pulse een idee, maar die kan niet continu meten.

Meer weten of Mio? In een filmpje legt CEO Liz Dickinson uit hoe ze de toekomst van wearable technologie ziet:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 december 2014, 15:10
Categorie Accessoires
Onderwerpen fitnessarmband, hartslag, mio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.