evad3rs: ‘Nieuwe jailbreak volgt bij volgende grote iOS-versie’ (jailbreak)

Het evad3rs team heeft op Hack in the Box een tipje van de sluier gelicht met betrekking tot de volgende jailbreak van de iPhone, iPod touch en iPad.

evasi0n iOS 6 jailbreakHet evad3rs team is deze week in Amsterdam te vinden bij de conferentie Hack In The Box. Tijdens deze conferentie verzorgden de hackers de presentatie Swiping Through Modern Security Features waarin de evasi0n jailbreak voor iOS 6.0 tot en met 6.1.2 werd besproken. De hackers sloten de dag af met een persconferentie, waarin de verzamelde journalisten hun vragen konden stellen. Natuurlijk kon iPhoneclub daarbij niet ontbreken. In dit artikel kun je lezen wat de hackers nu al kunnen vertellen over de volgende jailbreak voor de iPhone, iPod touch en iPad.


Zonder expliciet te maken over welke kwetsbaarheden de hackers precies beschikken, konden ze al wel vertellen dat ze over een aantal belangrijke componenten beschikken die mogelijk op een toekomstige firmwareversie zouden kunnen worden gebruikt. De evad3rs zullen in ieder geval geen jailbreak uitbrengen voor iOS 6.1.3, omdat deze firmware geen significante verbeteringen met zich meebrengt en de exploits van het team vervolgens door Apple zouden kunnen worden opgelost. Als Apple met iOS 6.2 komt zou het team kunnen overwegen deze firmwareversie te jailbreaken, afhankelijk van hoe lang de verwachting op dat moment is dat iOS 7 en een volgende revisie van de iPhone op zich zouden laten wachten. Een volgende jailbreak zal waarschijnlijk weer zijn oorsprong vinden in userland, aangezien er geen vooruitgang is geboekt met betrekking tot het dumpen van de bootrom van recente toestellen.

Naast de evad3rs heeft ook p0sixninja laten weten al een heel eind te zijn richting een jailbreak voor een toekomstige firmwareversie. In 2012 verliet p0sixninja noodgedwongen het Chronic Dev Team en maakte daardoor ook geen deel uit van de evad3rs. Op onze vraag of dit kan leiden tot een race of dat er alsnog samengewerkt wordt, meldde @musclenerd dat voor het ontwikkelen van een jailbreak eigenlijk een team nodig is gezien de hoeveelheid tijd die in de ontwikkeling gaat zitten. De uitzondering die deze regel bevestigde was volgens @planetbeing de hacker @comex, die vrijwel in zijn eentje verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van JailbreakMe.com, maar later de jailbreakscene verruilde voor een stage bij Apple.

De volledige persconferentie is terug te bekijken op UStream. Technische details met betrekking tot de werking van de evasi0n jailbreak kun je vinden in de slides van de presentatie Swiping Through Modern Security Features van de @evad3rs.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.