Safari 9.x op een MacBook

Ming-Chi Kuo: ‘Niet de 4-inch iPhone, maar nieuwe MacBooks zorgen voor grootste inkomstengroei’

Analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities voorspelt dat de 4-inch iPhone 5se en iPad Air 3 niet voor indrukwekkende inkomsten gaan zorgen. Hij is hoopvoller over de nieuwe MacBooks die onderweg zouden zijn.

Safari 9.x op een MacBook

Terwijl veel Apple-liefhebbers druk aan het speculeren zijn over het wel of niet bestaan van de 4-inch iPhone, kijkt de bekende analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities een andere kant op. In een bericht aan investeerders laat hij weten niet erg enthousiast te worden van een kleinere iPhone en iPad Air 3, maar dat vooral de nieuwe MacBooks veel geld in het laatje gaan brengen.

Kuo deed zijn voorspellingen over de eerste helft van 2016, waardoor de iPhone 7 buiten de boot valt. De analist denkt dat de iPhone en iPad maar weinig bij zullen dragen aan groeiende inkomsten in de eerste zes maanden. Daar brengt zelfs een 4-inch iPhone 5se of iPad Air 3 geen verandering in. Bovendien is Kuo ook niet erg optimistisch over de verkopen van de iPhone 6s en iPhone 6s Plus. Hier sprak hij zich eerder ook al over uit.

‘4-inch iPhone is niet innovatief’

De reden dat Ming-Chi Kuo denkt dat de 4-inch iPhone geen enorme inkomstenbron zal vormen is simpel: het toestel heeft weinig te bieden ten opzichte van bestaande iPhones, en is bovenal niet innovatief. “De 4-inch iPhone is recentelijk populair in de media, maar het product ziet er niet innovatief uit”, aldus Kuo.

Hiermee doelt hij op de geruchten dat de iPhone 5se een vergelijkbaar uiterlijk met de iPhone 5s krijgt. Klanten die op zoek zijn naar de beste hardware van het moment zullen de iPhone 5se ook overslaan. Daarnaast denkt Kuo dat de prijs van de iPhone 5s zal zakken en dat veel mensen daar ook genoegen mee kunnen nemen.

Optimistisch over MacBooks

Op basis hiervan stelt KGI Securities de verwachte verkoopcijfers van de 4-inch iPhone bij van 18 tot 20 miljoen exemplaren naar 10 tot 12 miljoen. Ook over de iPad Air 3 heeft Kuo weinig leuks te melden, al is hij een stuk enthousiaster over de nieuwe MacBooks die binnenkort moeten verschijnen.

De MacBooks zijn een geschikte kandidaat om voor stevige groei te zorgen, vooral op de zakelijke markt. Dit is zeker het geval als nieuwe modellen in de eerste helft van 2016 verschijnen.

De kans is groot dat we de binnenkort nieuwe versies van de MacBooks te zien krijgen, al is hier nog maar weinig bekend over. Wel is het aannemelijk dat de MacBooks gebruik zullen maken van de Skylake-processors, die energiezuiniger zijn en betere prestaties leveren.

Via: AppleInsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 januari 2016, 9:11
Categorieën Apple, Geruchten
Onderwerpen Ming-Chi Kuo, voorspelling

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.