Millicent maakt videostreaming op iPhone makkelijker

Het Britse bedrijf Best Before heeft een oplossing ontwikkeld waarmee je televisieprogramma's realtime kunt streamen naar de iPhone. De technologie met de naam Millicent is bedoeld voor tv-zenders die een oplossing voor videostreaming zoeken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Millicent videostreaming op iPhoneHet in Londen gevestigde webtechnologiebedrijf Best Before heeft een manier gevonden om videofeeds naar de iPhone te sturen. De servertechnologie met de naam Millicent is bedoeld voor tv-zenders en andere professionele video-aanbieders. Twee Britse tv-stations hebben al interesse getoond, waaronder Channel 4.

Volgens Best Before werkt de videostreaming vanwege de grote bestanden het beste via Wi-Fi omdat de EDGE-verbinding te traag is. Je hebt geen extra software nodig: alle video’s zijn te bekijken via Safari. De technologie is daarom op elke iPhone te gebruiken, ongeacht of je een jailbreak hebt uitgevoerd.

“Twee jaar geleden zou het idee om uitzendingen naar mobiele telefoons te sturen miljoenen hebben gekost, dus we kunnen nu testen hoezeer de technologie is veranderd”, zegt Mark Rock, CEO van Best Before. “Wat mensen ook mogen denken van de iPhone, het heeft de markt fundamenteel veranderd omdat operators niet langer aannemen dat mensen tevreden zijn met een walled garden. Het is tijd voor een nieuwe benadering.”

TV-stations kunnen een televisieprogramma realtime converteren en streamen naar iPhones via internet. Omdat het kijken via Safari plaatsvindt, gaat het waarschijnlijk om een streaming QuickTime-bestand. Op de foto hiernaast is een screenshot te zien van de eerste live test met Channel 4.

Via: Guardian
Meer info: Millicent.tv

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:35
Categorie Apps
Onderwerpen televisie, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.