Microsoft Remote Desktop-app voor iOS in de maak

Microsoft werkt aan een Remote Desktop-app voor iOS en andere platformen. Dat blijkt uit een persbericht van Microsoft.

remote-desktop-promoMicrosoft timmert nog steeds aan de weg met nieuwe ideeën. Gisteren bevestigde CEO Steve Ballmer voor het eerst dat Microsoft Office voor iPad nog niet van de baan is. En nu blijkt dat er ook gewerkt wordt aan een eigen Remote Desktop-applicatie voor iOS en Android, in aanvulling op de al bestaande versies voor Windows, Windows RT en OS X. Via een persbericht zijn de nieuwe plannen (al dan niet per ongeluk) naar buiten gekomen.

Microsoft schrijft in het persbericht:

Further, with Windows Server 2012 R2 Microsoft is introducing the Microsoft Remote Desktop app, available for download in application stores later this month, to provide easy access to PCs and virtual desktops on a variety of devices and platforms, including Windows, Windows RT, iOS, OS X and Android.


Het werd ontdekt door Mary Jo Foley, die al jarenlang als Microsoft-watcher actief is. De plannen geven aan dat Microsoft aan het veranderen is. Voorheen zouden ze nooit ondersteuning voor iPhone en iPad hebben aangeboden, maar mobiele ontwikkelingen zorgen ervoor dat Microsoft niet meer rekening kan houden met een overgrote meerderheid aan Windows-pc’s maar met een mix van platformen. Ben je Windows-gebruiker en heb je ook een iPhone, iPad of Mac, dan is het tijd om naar deze nieuwe oplossing uit te kijken. Uit een interview met Microsoft MVP* Michael Roth blijkt dat de desktopvirtualisatie serieus zal worden aangepakt.

The iOS Remote Desktop app supports iOS 6 and 7 and the Android Remote Desktop app is poised to support Android versions as far back as Gingerbread. The OS X Remote Desktop app provides even more functionality that you would expect from a ‘desktop app’. Think about ‘seamless windows’ or ‘applications portal’.

* Een MVP is geen officiële Microsoft-medewerker, maar een onbezoldigde evangelist voor Microsoft-oplossingen die elders werkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 oktober 2013, 10:45
Categorie Apple
Onderwerpen computer, microsoft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.