Microsoft OneNote: iOS 7-stijl, documentenscanner en notitieblokken

Microsoft OneNote voor iPhone heeft nu een iOS 7-ontwerp, een documentenscanner en aparte notitieblokken en tabbladen voor notities.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

onenote icoonMicrosoft heeft haar notitie-app OneNote een flinke lik verf gegeven, vergezeld van een paar handige nieuwe functies. Zo is het ontwerp van de app nu in lijn met iOS 7 en heeft de applicatie op verzoek van veel gebruikers meerdere notitieblokken toegevoegd. Op die manier kun je aparte notitieblokken voor boodschappen, klusjes, werk, etcetera beheren, zoveel als je wilt. Daarnaast hebben de makers een zogeheten ‘Office Lens’ toegevoegd, waarmee je een foto van een document of whiteboard kunt maken. De app zal deze foto automatisch bijsnijden, verbeteren en aan je notities toevoegen.

one note tabbladenIn het verleden klaagden gebruikers wel eens dat OneNote een stuk groter was dan werd aangegeven en relatief veel ruimte innam. Daarom hebben de makers de app naar eigen zeggen met zo’n 20 procent kleiner gemaakt, nar 90 MB. Ook nieuw: OneNote heeft voortaan sectietabbladen, waarmee je alle notitieblokken kunt ordenen op overkoepelende onderwerpen. Denk bijvoorbeeld aan een tabblad ‘Thuis’ met daarin notitieblokken voor boodschappen, financiën en klusjes.

Dat er nu ineens tabbladen en notitieblokken zijn zou het maken van een snelle notitie kunnen vertragen. Gelukkig heeft Microsoft een knop met een plusje gemaakt, waarmee je met één tik meteen iets snel kunt noteren. Kan je daarna altijd nog eens kijken onder welk tabblad of notitieblok je jouw krabbel eventueel wil scharen. In OneNote worden alle notities in de cloud gesynchroniseerd, zodat je op alle apparaten dezelfde informatie kunt bekijken, beheren en aanpassen.

Downloaden: Microsoft OneNote (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:17
Onderwerpen notities, onenote

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.