PGA komt met live golf kijken via AR

PGA Tour laat je live meekijken met golfwedstrijden met ARKit

De nieuwe app van PGA Tours, bekend van de golfwedstrijden, maakt het mogelijk om golfwedstrijden live te kijken op je eigen keukentafel, in 3D. De app maakt hiervoor gebruik van Apple's ARKit en moet een nieuw publiek aantrekken voor de sport.

Golf kijken met augmented reality

PGA Tour, de bekendste organisator van golfwedstrijden in de Verenigde Staten, heeft een nieuwe app uitgebracht. Met PGA Tour kun je live golfwedstrijden kijken op je eigen keukentafel. De app maakt hiervoor gebruik van Apple’s ARKit. Hiermee wordt het makkelijker en leuker om golf te volgen via de iPhone of iPad.


PGA Tour komt met live golf kijken via AR

Met de app is het mogelijk om de wedstrijd live te volgen. Je ziet de slagen van de spelers in 3D op je eigen keukentafel. Het is ook mogelijk om slagen van spelers met elkaar te vergelijken. Je kunt tot maximaal vier spelers selecteren om deze met elkaar te vergelijken. De app kan aanstaande donderdag voor het eerst gebruikt worden tijdens een wedstrijd in Orlando. Je kunt alleen naar hole 6 par 5 kijken.

PGA Tour komt met live golf kijken via AR

Nieuw publiek aantrekken
Augmented reality biedt een nieuwe manier om golf te kijken. PGA Tour is van plan om de app verder uit te werken en het mogelijk te maken om voor alle wedstrijden van PGA Tour in AR te kijken. Voor PGA Tour draait het niet alleen om de technologie en de mogelijkheden ervan, maar ook vooral om het trekken van een nieuw publiek.

Bekijk ook

Alles over ARKit, Apple's eigen augmented reality platform

Dankzij ARKit kunnen ontwikkelaars eenvoudig augmented reality-toepassingen maken voor hun iPhone- en iPad-apps. Maar wat is Apple's ARKit precies, op welke toestellen werkt het en in welke apps is het beschikbaar? Je leest het in deze gids.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.