Houseparty van Meerkat

Meerkat gaat door met nieuwe Houseparty-app voor groepsvideochats

Wie dacht dat Meerkat allang dood en begraven was, heeft het mis. De voormalige livestream-app slaat terug met Houseparty, een app voor videobellen in groepen.

Meerkat’ s CEO Ben Rubin zei in maart nog dat het bedrijf stopte met livestreamen, omdat het de concurrentie met Twitter’s Periscope en Facebook niet aan kon. In plaats daarvan besloot het bedrijf een andere weg in te slaan en zich meer te gaan richten op services als Skype, Facetime en Google’s Hangouts. En dat is precies wat ze nu gedaan hebben met hun nieuwe app Houseparty.


Houseparty van Meerkat

Meerkat Houseparty-app

Houseparty is een app bedoeld voor videochats in groepen, een functionaliteit die Hangouts en Skype inderdaad ook hebben. Om een gesprek te starten maak je simpelweg een nieuwe groepschat aan, waarop de app je een uitnodiging laat sturen via SMS, WhatsApp of sociale netwerken.

Houseparty heeft misschien geen grootse aankondiging gehad, maar de app is al wel meer dan 100.000 keer gedownload in Google Play. Het aantal downloads in de App Store is niet bekend, maar we mogen aannemen dat het het totale aantal waarschijnlijk nog veel hoger is. Overigens wekt de App Store de indruk dat de app gemaakt is door Alexander Herzick, maar Meerkat heeft inmiddels bevestigd dat zij er echt achter zitten.

Houseparty van Meerkat

De app krijgt het waarschijnlijk niet makkelijk in dit speelveld, want er zijn al diverse vergelijkbare apps. Naast Skype, Facetime en Hangouts zijn er ook apps als Airtime en Rounds die exact hetzelfde doen. Bovendien zijn er ook nog eens genoeg chatapps die groepsvideochats ondersteunen.

Houseparty krijgt overigens nog een aantal extra features, als je kijkt naar de reacties op recensies van gebruikers. Zo komt er onder meer een privéchat.

De ondergang van Meerkat
Meerkat begon ooit zo goed: in 2015 was de app nog dé grote hit van het SxSW-festival. Daarna kreeg de app veel publiciteit en was het erg populair onder early adopters. Maar toen Twitter een soortgelijke app onder de naam Periscope uitbracht, ging het snel bergafwaarts met het aantal gebruikers. Meerkat liet in maart weten dat er nog te weinig mensen zijn die nog gebruikmaken van de app, waardoor de groei in gevaar kwam. Op basis daarvan besloot het bedrijf de handdoek in de ring te werpen.

Ondertussen groeit concurrent Periscope vrolijk door en breidt moederbedrijf Twitter de functionaliteit steeds verder uit. Begin deze maand begon het sociale medium met de uitrol van een Periscope-knop in de Twitter-app voor een kleine groep iOS-gebruikers en inmiddels is deze knop voor iedereen beschikbaar geworden. Hiermee krijg je bij het maken van een nieuwe tweet niet alleen de optie om een foto of video toe te voegen, maar ook om live te gaan streamen met Periscope.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juni 2016, 15:14
Categorie Apps
Onderwerpen app, meerkat, videobellen
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.