Man bouwt zelf Google Glass-bril met iPod touch

Jason Lee van IEEE heeft zelf een Google Glass-bril gebouwd van een Myvu-videobril, een veiligheidsbril, een draagbare camera en een iPod touch.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

google glass ieeeWacht niet op Google Glass. De leider van het project heeft gezegd dat het nog steeds een work in progress is. Google wil nog niemand door de slimme bril laten kijken, omdat het nog lang niet goed werkt. En Steve Mann, die al decennia lang met dergelijke brillen rondloopt, zegt dat je er misselijk van wordt. Eén ding word je er in ieder geval van: blut. Want het ding gaat $1500 kosten als Google de bril naar verwachting later dit jaar aan ontwikkelaars gaat uitdelen. Rod Furlan van IEEE (een ingenieursvereniging) ging daarom zelf aan de slag: hij bouwde een soort Google Glass-prototype met een iPod touch. Componenten zoals een display voor aan een headset zijn nu al verkrijgbaar. Furlan sloopte het videoschermpje uit een Myvu virtual reality-bril en maakte die vast aan een plastic veiligheidsbril. Het voordeel van Myvu is dat het al samenwerkt met iOS-apparaten.

Furlan koos voor een vierde generatie iPod touch, die hij na een jailbreak naar eigen hand kon zetten. Hij mirrorde het scherm van de iPod touch op het Myvu-schermpje en koppelde er een boordcomputer en een Looxcie-camera aan, die via Bluetooth kon communiceren met de iPod touch. Furlan is nu met zijn tweede prototype bezig, dat hij baseert op de Raspberry Pi.

Furlan zegt dat zijn leven is veranderd, vanaf het moment dat hij de bril draagt. Eerst was hij teleurgesteld, omdat het prototype nog niet zo gelikt werkte. Daarna voelde hij zich ongemakkelijk, omdat het lastig was om een gesprek te volgen terwijl er ondertussen allerlei informatie van internet langs je oog flitst. Maar toen de batterij leegraakte en hij het prototype weer moest afdoen, miste hij iets. Alsof hij één van zijn zintuigen was kwijtgeraakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 januari 2013, 8:51
Categorie Achtergrond
Onderwerp google glass

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.