Apple werkte in 2006 aan ‘iGlasses’

Apple werkte in 2006 aan de iGlasses, een slimme bril die informatie vlak voor je ogen toont. Dat vertelt Tony Fadell aan Fast Company.

iGlassesApple werkte in 2006 al aan een bril vergelijkbaar met Google Glass. Dit vertelt voormalig Apple-topman Tony Fadell in een interview met Fast Company. Fadell maakte deel uit van het brilteam bij Apple, en noemt het project “een van de gekste dingen waar hij bij betrokken was”. Het werk aan de iGlasses werd uiteindelijk gestaakt omdat de iPhone alle tijd van Apple opslokte.

Fadell zegt meerdere prototypes van de iGlasses te hebben gemaakt. Een ingebouwd scherm in de bril zou het mogelijk maken om informatie vlak voor je ogen te zien. In eerste instantie zou de bril je volledige ogen bedekken, zodat je bijvoorbeeld een film kon kijken alsof je in de bioscoop zat. Fadell beschrijft de bril ook als een koptelefoon voor een nieuwe generatie, waarmee je al je films en series kunt bekijken. Daarmee wijkt het idee af van Google Glass. Google’s bril is vooral bedoeld voor bijvoorbeeld het bekijken van notificaties en het opnemen van video’s.

Of Apple het brilproject later weer heeft opgepikt is onduidelijk. Fadell is sinds 2008 niet meer bij Apple werkzaam, en sleutelt nu met zijn bedrijf Nest Labs aan een slimme thermostaat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 september 2013, 13:19
Categorie iDevices
Onderwerpen bril, google glass, tony fadell

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.