Google Glass ontvangt iOS-pushberichten dankzij jailbreak-hack

Google Glass kan iOS-pushnotificaties ontvangen met behulp van een jailbreaktweak waar ontwikkelaar Adam Bell aan werkt.

Google Glass iOS-notificatieOntwikkelaar Adam Bell werkt aan een tool waarmee je pushnotificaties van je iPhone, iPad of iPod touch kunt bekijken op het scherm van Google Glass. Op deze manier hoopt Bell alsnog iOS-push voor Glass mogelijk te maken, een optie die door Google en Apple zelf niet wordt ondersteund. De Google Glass-hack zal in eerste instantie alleen met een jailbreak te gebruiken zijn.

De Google Glass-tool is op het moment nog niet beschikbaar, maar in een video heeft Bell wel alvast de pushnotificaties op Glass getoond. Alle berichten op je iPhone worden doorgestuurd, zolang je maar push hebt ingeschakeld bij de respectievelijke apps. Met een touchpad op Glass kun je ook door je berichten heenswipen.

Veel mensen hebben nog niks aan de Google Glass iOS-notificaties: op het moment is de Google-bril immers nog niet verkrijgbaar voor consumenten. Alleen ontwikkelaars hebben op het moment een speciale dev-versie, die voor een beperkte tijd werd verkocht voor 1.500 dollar. Google hoopt in 2014 een consumentvriendelijke versie op de markt te brengen. Wellicht is Bell’s tweak tegen die tijd uitgegroeid tot een volwaardig hulpmiddel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 mei 2013, 10:28
Categorieën Accessoires, Jailbreak
Onderwerp google glass

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.