Bruna gaat in 2013 digitaal leesplatform beginnen

Winkelketen Bruna wil een digitaal leesplatform uitbrengen, gericht op de iPad en andere platformen. Bruna wil daarmee een tegenwicht bieden tegen Amazon, die naar verwachting in 2013 in Nederland actief wordt.

bruna boekhandelWinkelketen Bruna gaat beginnen met een digitaal leesplatform, dat in het eerste kwartaal van 2013 zal verschijnen. Bruna wil met het leesplatform tegenwicht bieden aan Amazon, dat op het punt staat om in Nederland actief te worden. Wanneer Amazon komt is nog niet bekend, maar directeur Peter Brouwer van Bruna verwacht dat het in 2013 zal zijn, vertelt hij in een interview in (de papieren editie van) NRC Handelsblad.

Bruna wil erop inspelen en denkt dat de positieve associatie met de naam Bruna gaat helpen om het merk ook digitaal succesvol te maken. “Je moet de bricks combineren met de clicks”, meldt Brouwer. Onderdeel hiervan is het aanbieden van digitale boeken, die Bruna nu al los verkoopt. In het voorjaar van 2013 komt daar verandering in met een digitaal leesplatform, dat ook op de iPad werkt.

Een eigen e-reader zoals Amerikaanse boekhandels als Barnes & Noble en Amazon hebben, ligt daarbij minder voor de hand, blijkt uit de uitspraken van Brouwer: “De consument wil het gevoel hebben klant van Bruna te zijn, maar hij wil ook lezen op de drager die hij zelf kiest, of het nu een iPad of iets anders is.” Het digitale leesplatform krijgt “diverse functionaliteit” die nu nog niet aanwezig zijn in de e-books die Bruna verkoopt. Verdere details zullen nog bekend worden gemaakt, maar het zou kunnen gaan om apps voor diverse platformen of een webapp.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 januari 2013, 18:35
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.