Gorilla Glass-fabrikant werkt aan anti-reflecterend glas voor smartphones

Corning werkt aan anti-reflecterend glas voor smartphones. Het maakt het aflezen van je iPhone- en iPad-scherm in de zon veel comfortabeler.

CorningAntiReflectiveEén van de grootste ergernissen van iPhone-gebruikers kan straks zomaar verleden tijd zijn. Corning, de maker van Gorilla Glass, heeft een nieuwe materiaal ontwikkeld dat niet reflecteert en daardoor veel beter afleesbaar is in direct zonlicht. “Het maakt lezen in de zon veel, veel makkelijker”, zei COO Jeffrey Evenson op de MIT Technology Review Mobile Summit 2013. Hij was daar uitgenodigd om te praten over innovaties waar Corning mee bezig is. Op de foto hierboven lijkt er een gat aanwezig in het glas, maar het is in werkelijkheid een cirkelvormige sample van het nieuwe materiaal. Hoe de nieuwe technologie werkt, werd niet onthuld.

Corning werkt ook aan speciaal glas dat micro-organismen afstoot. Dit zijn organismen die te klein zijn om met het blote oog te zien, zoals bacteriën, algen en schimmels. Regelmatig blijkt uit onderzoeken dat het scherm van een smartphone meer bacteria bevat dan wc-brillen of deurknoppen. Het nieuwe glas was eigenlijk ontwikkeld voor de gezondheidszorg, maar toen het klaar was realiseerden medewerkers zich dat de markt voor dit glasproduct veel groter is. In een foto laten ze zien hoe de E. coli-bacterie zich gedraagt op een gewoon glas (links), terwijl ze op het nieuwe Corning-glas na 90 minuten vrijwel zijn verdwenen (rechts). Hoewel bijzonder is het natuurlijk niets nieuws: in de supermarkt kun je al antibacteriële sokken kopen. En misschien vinden gebruikers andere eigenschappen wel veel belangrijker, zoals de hogere breukbestendigheid van saffierglas.

CorningAntiMicrobial

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juli 2013, 11:26
Categorie iDevices
Onderwerp google glass

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.