Lokatiegebonden sociaal netwerk GyPSii is iPhone-klaar

De sociale, lokatiegebonden netwerkdienst GyPSii is klaar voor de iPhone. De ontwikkelaars hebben een webversie beschikbaar en zodra de iPhone SDK beschikbaar is zullen ze ook een native applicatie uitbrengen.

Gypsii klaar voor de iPhoneGyPSii is een geo-locatiedienst en een sociaal netwerk voor mobiele telefoons en andere draagbare apparaten die toegang tot internet hebben. De ontwikkelaars van GyPSii kondigen aan dat ze de dienst geschikt hebben gemaakt voor de Apple iPhone. Zodra de SDK beschikbaar is, zal GyPSii ook bezig gaan met een native versie van de applicatie. Dat ze op de valreep nog een webversie voor de iPhone uitbrengen, heeft er volgens GyPSii CEO Dan Harple mee te maken dat hij de iPhone-gebruikers niet langer wilde laten wachten.

“We gaan werken met de SDK zodra deze beschikbaar is”, zegt Harple, “en dan kunnen we zowel web- als native versies van onze applicatie aan iPhone-gebruikers beschikbaar stellen”. Leuk om te horen, maar wat kun je er eigenlijk mee? Met GyPSii heb je toegang tot lokatiegebaseerde diensten, op een mobiele telefoon, desktopcomputer en zelfs op een set-top box. Met GyPSii kun je mensen en content koppelen aan plaatsen, gebeurtenissen en sociale netwerken op een manier die nog nooit eerder is vertoond. Je kunt foto’s, video’s, audio en andere content realtime met vrienden uitwisselen, waar ze ook zijn. Gebruikers kunnen ook zoeken naar mensen, ze op de kaart detecteren, nuttige plaatsen zoeken en nog veel meer. Je kunt van en naar je favoriete mensen en plaatsen navigeren. Je kunt je persoonlijke leven vastleggen, terwijl het gebeurt. GyPSii was al beschikbaar voor de BlackBerry, Symbian en Windows Mobile en zal waarschijnlijk behoorlijk wat concurrentie krijgen van de diensten die Nokia aan het ontwikkelen is: die zit met Share on Ovi en Maps 2.0 immers ook behoorlijk in de lokatie- en uitwisseldiensten.

Je kunt GyPSii op de iPhone bekijken via: www.gypsii.com/m. Een demonstratie van GyPSii voor de iPhone is te bekijken op de website van de ontwikkelaar.

GyPSii is overigens niet het enige sociale netwerk dat zich speciaal op iPhone-gebruikers richt: we hebben eerder al aandacht aan dit fenomeen besteedt in een overzichtsartikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 maart 2008, 8:00
Categorie Apps
Onderwerpen locatie, sdk, uitwisselen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.