Apple CFO blij met iPhone-unlockers

Apple CFO Peter Oppenheimer heeft op een technologieconferentie gezegd dat hij blij is met de enorme hoeveelheid iPhones die overal ter wereld al in gebruik zijn. Het duidt erop dat in andere landen het enthousiasme voor de iPhone ook overweldigend zal zijn.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple niet blij met iPhone-hackers? Niet als het aan CFO Peter Oppenheimer ligt. Hij zei gisteren op de Morgan Stanley Technology-conferentie dat het makkelijker is om een land te bedenken waar de iPhone nog niet is gesignaleerd, dan om landen op te sommen waar al wel iPhones unlocked op de lokale netwerken worden gebruikt. Oppenheimer ziet het als een positieve indicator voor een “ongeëvenaarde internationale belangstelling“. Oppenheimer zei: “We zien het als een positieve indicator voor de vraag naar en interesse in de iPhone. We gaan dit jaar meer Europese landen en Azië betreden“.

Omdat Apple in z’n inkomsten afhankelijk is van abonnementen die iPhone-bezitters al dan niet afsluiten, heeft het bedrijf in de meest recente 10-K filing een clausule opgenomen waarin rekening wordt gehouden met unlockers. Een 10-K filing is een document dat beursgenoteerde bedrijven aan het einde van elk fiscaal jaar bij de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC moeten inleveren. Apple heeft daarin opgenomen:

Because the Company’s agreements require each carrier to make revenue-generating payments to the Company, a carrier’s non-performance under or termination of an agreement, or its inability to attract and retain iPhone customers, could have a material adverse effect on the Company’s future financial condition and operating results. If, contrary to the Company’s license agreements or product specifications, an iPhone is ‘unlocked’ from an authorized carrier’s network, the Company would not receive payments related to that iPhone from such carrier, which could have a material adverse effect on the Company’s future financial condition and operating results.

Oppenheimer gaf in zijn toespraak ook een hint dat er later vandaag (6 maart) meer over beveiligingsmaatregelen op de iPhone bekend wordt gemaakt. Op de vraag van een aanwezige, hoe het met de beveiliging van de iPhone is gesteld als je die vergelijkt met een BlackBerry, antwoordde Oppenheimer: “If you could just hold your question for 24 hours I think you’ll hear some neat things.”

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 0:04
Categorieën Apple, Round-up
Onderwerpen abonnementen, sdk, unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.