Listomatic maakt automatisch Twitter-lijsten.

Met Listomatic volg je makkelijker Twitter-lijsten met jouw persoonlijke interesses

Lijkt het je handig als tweets van bepaalde Twitter-accounts bij elkaar gegroepeerd zijn? Listomatic maakt automatisch Twitter-lijsten met accounts die tweeten over hetzelfde onderwerp. Zo volg je makkelijker de voor jouw boeiende tweets.

Listomatic maakt automatisch Twitter-lijsten.Twitter is een handige manier om op de hoogte te blijven van allerlei nieuwsontwikkelingen. Als je heel veel verschillende soorten accounts volgt, kan het ontdekken van relevante tweets nogal eens lastig zijn. De lijsten-functie van Twitter is daarom een uitkomst en in de aparte app Listomatic draait het om deze gespecificeerde Twitter-lijsten. Met de app worden lijsten automatisch gegenereerd op basis van de accounts die je volgt.

Listomatic maakt automatisch Twitter-lijsten

Zodra je ingelogd bent met je Twitter-account, analyseert de app de accounts die je volgt. Op basis van deze informatie worden er suggesties gedaan voor het aanmaken van lijsten over een bepaald onderwerp. Dit is tegelijkertijd ook de enige functie van Listomatic. Het bekijken van de tweets uit de lijsten is in Listomatic geen optie, omdat je doorgestuurd wordt naar de officiële Twitter-app. Een koppeling met een Twitter-app van derden is niet mogelijk.

Verschillende lijsten in Listomatic. Leden van een Twitter-lijst in Listomatic.

Listomatic doet bijvoorbeeld suggesties over onderwerpen zoals technologie en gaming en plaatst daar de bijbehorende accounts in. Je kunt ook zelf een lijst aanmaken door deze een naam te geven en enkele tags toe te voegen. Aan de hand van deze tags zoekt de app naar bijbehorende Twitter-accounts. Hij selecteert deze echter alleen uit de lijst van accounts die je op dat moment al volgt. Listomatic is daarom geen app om nieuwe accounts te ontdekken.

Tot slot kun je ervoor kiezen of lijsten standaard als privé aangemaakt moeten worden, zodat deze alleen voor jou zichtbaar zijn. Listomatic zoekt over het algemeen de juiste accounts bij de passende onderwerpen. Toch is het systeem niet helemaal waterdicht, omdat sommige accounts in een wat vreemde lijst gestopt worden. Desalniettemin is het een handige app voor mensen die graag een overzicht hebben van gelijke accounts.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 december 2015, 12:35
Categorie Apps
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.