Lingo is er nu als app voor iOS.

Woorden raden en graaien naar blauwe ballen in officiële Lingo-game voor iOS

Lingo is back! Het bekende woordspelletje is al een tijd niet meer op tv, maar is nu wel speelbaar op je iPhone en iPad. Raad de goede woorden en graai in de ballenbak en zorg dat je Lingo haalt.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Lingo is er nu als app voor iOS.
Rode ballen, groene ballen en vijfletter woorden: iedereen kent het bekende woordspelletje wel. Jarenlang was het spelletje een hit op televisie, maar helaas kwam het programma eind 2014 ten einde. Maar er is gelukkig ook goed nieuws: Lingo is terug! Deze keer kan iedereen zelf Lingo spelen dankzij de gratis app.

Lingo spelen tegen vrienden en onbekenden

De officiële Lingo-app is al een tijdje beschikbaar in België, maar is nu ook beschikbaar voor de Nederlandse markt. Helaas zonder Lucille Werner, Nance, François Boulangé of Robert ten Brink, maar met een optionele Facebook-login en eventuele in-app aankopen zodat je het spel reclamevrij kunt spelen.

Je strijdt in Lingo voor iOS tegen andere spelers. Zo speel je het bekende woordspelletje niet alleen tegen onbekenden, maar ook tegen Facebook- of Lingo-vrienden. Afhankelijk van je niveau speel je woorden van vijf, zes of zeven letters. En hoe meer potjes je wint, hoe hoger je niveau wordt. Elk potje bestaat uit tien rondes, maar een echte finale zoals op tv is er niet.

Natuurlijk kan de ballenbak niet ontbreken en hiervoor is een leuke manier bedacht. Zodra de ballenbak in beeld komt, kun je je iPhone schudden om de ballen eens flink door elkaar te gooien. Tik een bal aan en sleep deze naar boven om de bal uit de bak te graaien, zodat je Lingo-kaart vol komt. Bekende ballen maken ook hun opwachting, zoals de rode bal of het vraagteken. En door potjes te spelen, verzamel je zelfs speciale ballen met leuke weetjes en feitjes.

Raad een woord in Lingo. Lingo met de bekende ballenbak.

Lingo werkt op zowel de iPhone als iPad, maar hij is helaas niet geoptimaliseerd voor de grotere iPhone-schermen. Toch is het leuk dat je het officiële spel nu ook op je smartphone of tablet kan spelen en is geschikt voor korte potjes. Alleen toch jammer dat we het zonder Froinçois Boulangé moeten doen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 maart 2016, 10:53
Categorie Apps
Onderwerp woordspel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.