Limera1n nu beschikbaar voor Mac OS X (jailbreak)

Limera1n kwam eerder al beschikbaar voor Windows. Nu is er ook een Mac-versie van deze untethered jailbreak voor de iPhone 3GS, de iPhone 4, de derde en vierde generatie iPod touch, de iPad en de tweede generatie Apple TV. Het gaat om apparaten die op iOS 4.0 tot en met 4.1 draaien
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

limera1nLimera1n kwam eerder al beschikbaar voor Windows. Nu is er ook een Mac-versie van deze untethered jailbreak voor de iPhone 3GS, de iPhone 4, de derde en vierde generatie iPod touch, de iPad en de tweede generatie Apple TV. Het gaat om apparaten die op iOS 4.0 tot en met 4.1 draaien. Geohot’s jailbreaktool is op de website limera1n.com te vinden. Mensen die afhankelijk zijn van een unlock via Ultrasn0w raden we aan limera1n voorlopig niet te gebruiken. Het iPhone Dev Team zal voor deze mensen waarschijnlijk op of voor zondag met een vernieuwde PwnageTool komen die ook de iPhone 3G en de 2e generatie iPod touch zal ondersteunen.

Gebruikers met een iPhone 3G, iPhone 3GS en iPhone 4 die (potentieel) willen unlocken wordt aangeraden om te wachten met updaten naar iOS 4.1 op een versie van PwnageTool met een implementatie van de exploit die in limera1n gebruikt wordt. Met behulp van PwnageTool kan een update naar iOS 4.1 uitgevoerd worden waarbij de baseband (modemfirmware) behouden blijft. Wizdaz van het iPhone Dev Team heeft aangekondigd dat het porten van de exploit naar PwnageTool (Mac OS X) geslaagd is. Gebruikers met een iPhone 4 kunnen ook nu al gebruik maken van onze handleiding om met behoud van hun huidige baseband-versie te updaten naar iOS 4.1.

Handleiding gebruik limera1n op de Mac

Onze eerdere handleiding voor het gebruik van limera1n onder Windows is ook van toepassing op de Mac-versie.

 1. Maak voor het gebruik van limera1n eerst een backup van je iDevice in iTunes.
 2. Download de laatste versie van limera1n op limera1n.com.
 3. Open limera1n.zip op een Mac en sluit je iPhone, iPod touch of iPod aan.
 4. Druk op make it ra1n.
 5. limera1n scherm

 6. Je iDevice zal automatisch in de herstelmodus worden gezet.
 7. Vervolgens moet de iDevice handmatig in de DFU-modus worden gezet. Je kunt dit doen door de instructies in limera1n te volgen. Houd eerst tegelijkertijd de Home– en Power-knop ingedrukt totdat in beeld verschijnt dat je de Power-knop los kan laten (blijf ondertussen de Home-knop ingedrukt houden).
 8. limera1n recovery

 9. De jailbreak-tool zal nu overgaan tot het uitvoeren van de exploit. Op je toestel zal als het goed is een afbeelding van limera1n te zien zijn. Wacht rustig totdat de tekst done op het scherm van je computer verschijnt.
 10. limera1n done

 11. Als de jailbreak eenmaal is uitgevoerd zal de onderstaande melding verschijnen en je iDevice uit worden gezet. Je kunt deze vervolgens met behulp van de Power-knop weer aanzetten.
 12. limera1n klaar

 13. limera1n op de iPhone 4Op het SpringBoard van je iDevice zal een nieuw icoontje verschijnen met de naam limera1n. Zorg dat je verbinding hebt met Internet en open limera1n op je iDevice. Wacht totdat de optie om Cydia te installeren verschijnt en druk daarop gevolg door Install rechtsbovenin. Cydia zal nu op jouw iDevice geïnstaleerd worden en als dit voltooid is zal er automatisch een respring uitgevoerd worden. Je toestel is dan gejailbreakt en Cydia zal geïnstalleerd staan.

limera1n: Cydia geïnstalleerd

Unieke handtekening van iOS 4.1

TinyUmbrellaOndanks het feit dat Apple de kwetsbaarheid in de bootrom niet met een softwarematige update kan verhelpen bij bestaande toestellen, kan Apple door middel van een firmware-update ervoor zorgen dat de jailbreak alleen nog maar tethered mogelijk zal zijn. Daarnaast signeert Apple altijd alleen de laatste firmware, om te voorkomen dat je een iDevice met een eerdere firmware (die te jailbreaken is) herstelt. Om ervoor te zorgen dat je ook in de toekomst untethered kunt blijven jailbreaken is het daarom belangrijk de voor jouw toestel unieke handtekening van Apple voor firmware 4.1 op te slaan.

Je kunt dit doen via Cydia of met behulp van TinyUmbrella op Windows, Mac OS X en Linux.

Support is alleen mogelijk via ons forum: Verzameltopic: limera1n iOS4.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 oktober 2010, 0:37
Categorie Jailbreak
Onderwerpen geohot, jailbreak, limera1n

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.