Migratie iPhoneclub forum naar forum.iculture.nl

Het iPhoneclub Forum is vanaf nu bereikbaar onder een eigen domein: forum.iculture.nl. In de nabije toekomst dient het iCulture Forum als verzamelforum voor alle info over de iPhone, iPad en iPod touch.

forum-communityAfgelopen nacht hebben we een (hopelijk succesvolle) migratie gedaan van het forum. We hebben ervoor gekozen om het forum een eigen domein te geven (forum.iculture.nl). iCulture is onze verzamelnaam voor iPhoneclub en iPadPlanet (die overigens snel wordt hernoemd naar iPadclub). Daarnaast is de verhuizing van het forum naar de eigen domeinnaam de opmaat naar een meer gezamenlijk iPhoneclub- en iPadclub-forum. Je zult de aankomende tijd dus een aantal nieuwe iPad-subforums mogen verwachten, naast de mogelijkheid dan (eindelijk) je iPad in je profiel te kunnen kiezen.

Het forum draait nu op een eigen (zware) VPS en niet meer op onze eigen dedicated server. Gezien de recente groei en de nodige problemen die deze groei al een tijdje met zich meebrengt (onder andere de vele 503-errors die je te pas en te onpas te zien krijgt) vonden we het wenselijker om het forum (vBulletin) en het blogdeel (WordPress) fysiek van elkaar los te trekken. We kunnen zo beter monitoren welk deel van de website de problemen veroorzaakt, waarbij we tegelijk ervoor zorgen dat het andere deel (blog of forum) daar geen hinder van ondervindt. De VPS is overigens een tussenoplossing als pad naar zwaardere en snellere dedicated hardware. Hiermee is overigens niet gezegd dat de 503-foutmeldingen voorgoed verleden tijd zijn – we hebben ze hopelijk alleen iets beter onder controle. Probeer het bij een 503-melding een halve minuut later nog eens. Grote kans dat je dan wel weer normaal van de site gebruik kunt maken.

Verder zijn we al enige tijd druk bezig met een nieuw uiterlijk voor het forum. We gaan die z.s.m. eerst kort (max. twee weken) in beta testen met onze stafleden (guru’s en moderatoren). Als dat allemaal naar wens gaat zal iedereen het nieuwe forumuiterlijk mogen bewonderen. We zijn zelf erg happy met het eindresultaat, en we denken dat jullie ook blij verrast zullen zijn

Mocht je onverhoopt door de migratie naar forum.iculture.nl tegen problemen aanlopen (behalve verplicht opnieuw inloggen), dan lezen we die opmerkingen graag in het daarvoor bestemde forumtopic.

Veel dank aan Matthijs Tempels (@mtempels) voor zijn hulp en ondersteuning bij het inrichten van de VPS en tijdens de complete migratie. Daarnaast bedanken wij onze sponsor XLS Hosting (@xlshosting) voor de snelle oplevering van de VPS.

Een verzoek van onze kant: als je nu een bestaande bladwijzer (bookmark) in je browser hebt voor het iPhoneclub Forum, zou je die dan s.v.p. willen aanpassen naar forum.iculture.nl of compleet willen verwijderen en opnieuw aanmaken. In principe word je netjes doorgestuurd naar het nieuwe domein, maar het is minder zwaar voor de huidige server als je het forum rechtstreeks op de nieuwe domeinnaam benadert, in plaats van dat deze continu moet doorverwijzen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 oktober 2010, 7:30
Categorieën Achtergrond, Round-up
Onderwerpen iCulture forum, iPhoneclub

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.