iPhone 7 review: geen nieuwe telefoonfuncties

KPN schakelt bellen via 4G (VoLTE) in voor iPhone-gebruikers

KPN is gestart met het aanbieden van bellen via 4G. Dankzij een aabiederupdate kun je nu gebruikmaken van VoLTE. Telefoongesprekken klinken daardoor beter en je krijgt een snellere verbinding.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

KPN heeft voor iPhone-gebruikers bellen via 4G ingeschakeld. Dat betekent dat je nu ook als klant bij KPN gebruik kunt maken van een betere geluidskwaliteit en een snellere verbinding bij gewone telefoongesprekken. Eerder werd VoLTE ingeschakeld bij Tele 2 en Vodafone.


iPhone 7 review: geen nieuwe telefoonfuncties

4G bellen, ook wel VoLTE genoemd, heeft een aantal voordelen. Als beide gesprekspartners gebruikmaken van 4G bellen, dan zal zal de verbinding sneller tot stand gebracht worden dan wanneer gebruikgemaakt wordt van bellen via het 2G of 3G-netwerk. Bovendien is de geluidskwaliteit bij VoLTE een stuk beter dan bij gesprekken via het 2G of 3G-netwerk. Tot slot kun je nu ook blijven internetten via 4G terwijl je een telefoongesprek voert, terwijl dat voorheen niet kon. Voor VoLTE worden gewoon belminuten in rekening gebracht, dus het gaat niet van je databundel af. Meer over VoLTE en bij welke providers het werkt, lees je in onze gids over 4G-bellen.

VoLTE bij KPN

KPN bood al sinds november 2016 VoLTE aan, maar dit was alleen beperkt tot enkele Android-toestellen, zoals die van Samsung. Dankzij een nieuwe aanbiederupdate voor KPN-gebruikers, is bellen via 4G ook voor hen beschikbaar. Het gaat om een update van versie 28.0 naar versie 28.3. Je kunt deze update uitvoeren door te gaan naar de Instellingen-app en te kiezen voor Algemeen > Info. Er verschijnt vanzelf een aanbiederupdate. Tik nu op Werk bij en de versie zal veranderen van 28.0 naar 28.3.

Na de update kun je bellen via 4G via het netwerk van KPN. Je kunt zelf kiezen waar je de mobiele data voor gebruikt. Dit doe je bij de Instellingen-app door te kiezen voor Mobiele data > Opties mobiele data. Je kunt nu kiezen of je het mobiele netwerk wil gebruiken voor zowel data als ook voor gesprekken. Vink de optie Gesprekken en data aan om gebruik te kunnen maken van bellen via 4G. De optie om via 4G te bellen via KPN, wordt binnenkort daadwerkelijk uitgerold. Momenteel maak je dus nog gebruik van de oude techniek, maar KPN heeft met de nieuwe aanbiederupdate alvast de nodige voorbereidingen getroffen. Voor VoLTE bij KPN heb je minimaal een iPhone 6 nodig.

Met dank aan alle tipgevers!

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 09 mei: Opbouw van artikel gewijzigd.
  • 2017 - 08 mei: Tweet van KPN toegevoegd ter verduidelijking van start van 4G-bellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
9 mei 2017 om 10:11
Onderwerpen
,
Categorie
Providers
31 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.