Kort iPhone-nieuws: Back To School met iPod touch, Ricatech RC-3300, 16 en 32GB iPhones

Drie korte nieuwtjes: Ricatech brengt een iPod touch-kloon uit, Apple gaat een echte iPod touch weggeven in de Back To School-promotie en er zijn weer nieuwe geruchten over de specificaties van de nieuwe iPhone.

RicatechTerwijl wij gisteren op Mobile Monday rondhingen, gingen de tipgevers gelukkig gewoon door met insturen. Om te beginnen drie korte iPhone-nieuwtjes: de Ricatech RC-3300, Apple gaat iPod touch weggeven bij aankoop van een Mac en een programmeur van een “grote softwareuitgeverij” beweert dat er een 16GB- en 32GB-versie van de iPhone aankomt die 22% dunner is dan het huidige exemplaar.

Back To School

Apple gaat vandaag in de VS de jaarlijkse Back To School Promo aankondigen. Niet dat studenten er nu alweer over piekeren om terug te gaan naar de college- c.q. schoolbanken, maar je kunt niet vroeg genoeg zijn met het plannen van een nieuwe Mac. Volgens MacRumors gaat Apple geen gratis iPhone, maar ‘slechts’ een 8GB iPod touch weggeven aan iedere student die een MacBook, MacBook Pro, MacBook Air, iMac of Mac Pro koopt. Je kunt ook een 8GB iPod nano meenemen (winkelwaarde $199). De promotie loopt van 3 juni tot 15 september in de VS. Macrumors noemt het een ‘agressieve’ actie, die zijdelings wel eens bedoeld kan zijn om het aantal potentiële klanten voor de iTunes AppStore op te voeren. AppleInsider bevestigt het bericht, maar meldt dat je de waarde van $299 ook kunt gebruiken om een duurdere iPod aan te schaffen, maar de iPhone valt nog steeds buiten de actie. Vandaag weten we meer, als Apple het zelf aankondigt.

Ricatech RC-3300

Het is lange tijd rustig geweest met de iPhone-klonen. Ricatech, een in Ridderkerk gevestigd bedrijf, brengt een reeks producten onder eigen merk uit zoals de RC-2405, RC-2410, RC-2200 en RC-3300. We vermoeden dat het hier gaat om partijenhandel waarbij Ricatech een eigen labeltje op de doos heeft geplakt. De RC-2200 lijkt bijvoorbeeld erg veel op de Intertoys mediaspeler. Met de RC-3300 heb je een iPod touch in een iPhone-verpakking. Erkt met Windows en Mac OS X, er zit een FM-radio in en het ding kan WMA en MP3 afspelen. Video’s in AVI-formaat kun je op het 2,8 inch touchscreen bekijken en er zit 2 of 4 GB opslagruimte in. Kopen? Alleen als ‘ie heel goedkoop is, want van dit soort klonen krijg je na verloop van tijd toch meestal spijt.

Nog meer specs

Na de stortvloed van spyfoto’s hebben veel websites het plan opgevat om maar eens alle tot nu toe verschenen geruchten op een rijtje te zetten. Leander Kahney, bekend als auteur van Wired, voegt daar op zijn blog Cult of Mac nog meer aan toe: via een programmeur van een “grote softwareuitgever” zouden specificaties van de iPhone 2.0 bekend zijn gemaakt. Natuurlijk onbevestigd en de goede man wordt niet met naam en toenaam genoemd, dus het nu volgende lijstje is alleen voor illustratieve doeleinden. De nieuwe iPhone zou het volgende bevatten:

  • 3G;
  • GPS;
  • Twee varianten: 16GB en 32GB;
  • 22 procent dunner;
  • betere batterijduur.

Opvallend aan dit lijstje is dat er nu weer wordt gesproken over een DUNNERE iPhone, terwijl uit eerdere berichten blijkt dat de iPhone juist iets dikker wordt. Voor de rest bevat dit lijstje punten die we al eerder hebben gehoord, dus bepaal zelf wat je ermee doet: het zou een bevestiging kunnen zijn van eerdere geruchten, maar tegelijk zou het iemand kunnen zijn die van niets weet en alle eerdere geruchten nog eens herhaalt.

Dank: danieldereus (Back To School-actie), croiman (Ricatech) en truckdiver (3G-gerucht)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juni 2008, 11:25
Categorie iDevices
Onderwerp geruchten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.