xGPS toont eerste prototype van werkende gps-ontvanger

xGPS heeft in een filmpje een werkend prototype laten zien van de open gps-ontvanger met bijbehorende software, waarmee je op de iPhone je lokatie nauwkeuriger kunt bepalen dan met de huidige lokatiefunctie.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

xGPS PrototypeTwee maanden geleden ging het van start: het xGPS-project, waarbij wordt gewerkt aan een open gps-ontvanger met bijbehorende software. Inmiddels is er een videoclip verschenen, waarin een prototype is te zien.


Met de xGPS-hardware kun je verbinding maken met een gejailbreakte iPhone. Binnenin de xGPS-hardware is een SiRF III-chip aanwezig, die via de iPhone (of iPod touch) in- en uitgeschakeld kan worden. De positie van de gebruiker kan op Google Maps worden getoond. Dit wordt elke seconde gedaan maar houdt wel in dat er steeds verbinding met internet moet zijn. Niet vanwege de locatiebepaling, maar wel om de locatie op Google Maps te kunnen tonen.

De ontwikkelaars gaan nu bezig met het maken van een PCB van het huidige prototype en het maken van een applicatie met lokale kaarten. Het idee is dat je een Google Map downloadt en daarna zonder internetverbinding je locatie kunt bepalen.

Meer info: xGPS
Via: iPhone-ticker

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Reacties: 25 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.