Nokia: ‘Videobellen geen succes omdat je er lelijk van wordt’

Er zijn geruchten dat de nieuwe iPhone een camera aan de voorzijde krijgt, zodat je ermee kunt videobellen. Maar volgens een vice-president van Nokia, die al meer ervaring met videobellen heeft, is de functie geen succes omdat je er lelijk van wordt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

PhotoboothEr gaan al een tijdje geruchten dat de nieuwe generatie iPhone een camera aan de voorzijde krijgt, zodat je videogesprekken kunt voeren. Toch is videobellen al een tijdlang mogelijk in landen waar 3G-toestellen verkrijgbaar zijn, maar er zijn weinig mensen die het gebruiken. Hoe komt dat? Op Nokia’s S60 Summit in Barcelona vertelde vice-president Ukko Lappalainen van Nokia dat de camera aan de voorzijde een niet zo flatteus beeld van de beller geeft. Dat zou volgens hem ook de reden zijn, waarom de dienst nooit zo is doorgebroken.

De webcam zit bij computers meestal boven het gezichtspunt van de gebruiker, wat een beter beeld oplevert. Collega’s bij Nokia schijnen er anders over te denken: de directeur voor Product en Technology Marketing voegt er snel aan toe dat videobellen op de markt was geïntroduceerd voordat de consumenten er klaar voor waren en bovendien ontbrak het aan ondersteuning van de operators.

Via: Engadget Mobile

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:35
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.