Koers van Apple-aandeel stijgt tot bijna 300 dollar

Apple haalde gisteren een record op de beurs: de koers haalde 297 dollar en dat is de hoogste koers ooit.

apple aandeelGisteren kondigde Microsoft het nieuwe mobiele platform Windows Phone 7 aan, met tien nieuwe toestellen die vanaf 21 oktober in meer dan dertig landen wereldwijd zullen worden verkocht. Maar de Microsoft-aankondiging raakte de beurskoers van Apple niet: het aandeel steeg tot een recordhoogte van meer dan $297. Dat kan natuurlijk ook aan de torenhoge verwachtingen van de analisten liggen.

Op 18 oktober staat de presentatie van de nieuwste kwartaalcijfers van Apple gepland en analisten verwachten dat Apple voor het eerst een hogere omzet dan Microsoft haalt. In beurswaarde had Apple Microsoft al ingehaald. Apple staat wereldwijd op de derde plaats, na Exxon en Petrochina.
apple beurskoers

Dat succes is deels te danken aan de iPad. Met een beetje geluk gaat Apple nieuwe verkoopcijfers bekendmaken. De verkoop van de iPad kan dit kwartaal nog verder stijgen dankzij de uitbreiding van het distributiekanaal. In de VS is Walmart begonnen met de verkoop van iPads en in Nederland zijn er sinds deze week ook diverse winkelketens bijgekomen, waaronder Dixons.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 oktober 2010, 10:46
Categorie Apple
Onderwerpen apple, beurs, financieel, valuta

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.