Nieuwe geruchten: Vodafone gaat iPhone 4 verkopen, witte iPhone pas in 2011

Vodafone zou binnenkort de iPhone 4 gaan verkopen en de witte iPhone 4 komt begin 2011 in de winkel. Beide geruchten zijn nieuw, maar echt bewijs is er nog niet.

witte iphoneEr circuleren nieuwe geruchten over de verkoop van de iPhone bij Vodafone: volgens een anonieme bron is het toestel opgedoken in het kassasysteem. Een screenshot uit het computersysteem zou daarvan het bewijs moeten zijn (zie afbeelding hieronder). De website die de afbeelding ontving, geeft echter aan dat de echtheid discutabel is aangezien een dergelijke afbeelding gemakkelijk te photoshoppen is. Wat het verhaal merkwaardig maakt, is dat de toestellen maar door één persoon zijn opgemerkt, aangezien ze in een (door meerdere mensen te raadplegen) kassasysteem staan.

Vorige week kreeg iPhoneclub twee zeer betrouwbaar ogende tips dat Vodafone en Apple een mondelinge overeenkomst zouden hebben gesloten. Het contract zou nog niet op schrift zijn gesteld om te voorkomen dat het nieuws uitlekte. Omdat we de identiteit van de ene tipgever niet definitief konden vaststellen (en dus ook niet kunnen garanderen dat het inderdaad iemand met kennis van zaken is) en de andere tipgever zijn beweringen niet helemaal rond kon krijgen, hebben we van publicatie afgezien. Daarbij speelde ook mee dat Vodafone-woordvoerder Joost Galema na telefonisch contact met ons expliciet aangaf dat er nog géén contract is getekend tussen Apple en Vodafone (en hoewel er ongetwijfeld lezers zullen zijn die vinden dat woordvoerders best kunnen liegen, is dat voor ons geen basis om mee te werken).

iPhone-4-voda

Een ander hot topic voor iPhone-gebruikers is de witte iPhone 4. Tweakers heeft de website van de Nederlandse webwinkel Belcompany geraadpleegd en trof daar een datum van begin 2011 aan. Nu komt het wel vaker voor dat webwinkels een (soms wat willekeurig gekozen) maand in hun lijstjes met verwachte toestellen opnemen, dus bewijs dat de witte iPhone 4 daarmee is uitgesteld naar 2011 is er nog niet. Collegawinkelier typhone.nl staat erom bekend dat ze toestellen al vroegtijdig in hun overzicht met verwachte toestellen opnemen, nog voordat de toestellen officieel in Nederland zijn aangekondigd. Zo heeft de Palm Pre maandenlang als aankondiging op de sites van telecomwinkeliers gestaan, terwijl het toestel nooit in Nederland is gelanceerd. Definitief bewijs is er dus nog niet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 oktober 2010, 12:26
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen geruchten, Vodafone, witte iphone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.