Knack lanceert magazine in iPad-formaat

Het Belgische magazine Knack heeft een iPad-applicatie gelanceerd, samen met het bijbehorende Franstalige magazine Le Vif Express. Beide zijn gratis te lezen, maar vormen een lineair pdf-bestand zonder hyperlinks.

knack ipadHet Belgische opinieblad Knack heeft een applicatie uitgebracht waarmee je het magazine op de iPad kunt lezen. Het huidige magazine is een soort pdf-magazine waarbij je lineair door de pagina’s kunt bladeren. Alle 116 pagina’s zijn schermvullend te bekijken, zonder dat er een mogelijkheid is om te zoomen. Voor de doorsnee lezer zal dat geen probleem zijn, maar wie afhankelijk is van een leesbril of slechtziend is zal er wellicht wat moeite mee hebben). Door de gekozen oplossing is het wat lastig om te navigeren: er zijn geen hyperlinkjes, dus je kunt niet vanuit de inhoudsopgave meteen naar een artikel gaan dat je interesseert. Ook zul je aan het einde van het magazine 115x een swipe-beweging moeten maken als je terug wilt naar de cover (de applicatie opnieuw opstarten is dan een snellere methode). De app zelf is gratis en biedt toegang tot de complete inhoud van het meest actuele nummer. Maar wellicht blijft at niet zo: in de omschrijving in de App Store kondigen de makers aan dat je binnenkort een abonnement op Knack kunt nemen.

Franstalige Belgen kunnen ook nog een kijkje nemen bij Le Vif Express, de Franstalige variant van Knack, die gisteren met dezelfde opzet in de App Store is verschenen. Beide magazines werden gemaakt door ontwikkelaar Solutionit, die druk bezig is het met uitbrengen van Belgische bladen: een paar dagen geleden kwam bijvoorbeeld Le Soir HD (€1,59) erbij, waarbij je een maandabonnement van €5,99 kunt afsluiten. Een ander Franstalig blad dat ze kortgeleden op de iPad hebben uitgebracht is La Libre Belgique (ook €1,59).

Hoeveel Knack voor een digitaal maandabonnement gaat rekenen is nog niet bekendgemaakt.

Downloaden: Knack (gratis)
Tipgever: Thibault via Twitter

knack ipad

Helaas kun je vanuit de inhoudsopgave niet meteen doorklikken naar een artikel. Knack heeft gekozen voor een lineair pdf-bestand zonder hyperlinks en extra’s.

Knack iPad

De fotoreportages en reportages zijn ook voor Nederlandse iPad-bezitters interessant om te lezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 augustus 2010, 15:27
Categorie Apps
Onderwerpen ipad, magazine, tijdschriften

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.