Poll op zondag: heeft jouw iPhone 4 last van de death grip?

In Nederland en België gebruiken we andere frequenties voor de 3G-frequentieband dan AT&T in de VS. Of je kunt bellen en internetten zou dus anders kunnen liggen dan uit de metingen van Anandtech blijkt.

death gripToen de iPhone 4 nog maar net was gelanceerd, ontstond het vermoeden dat ‘antennagate’ wel eens met de operator te maken kan hebben. Metingen zoals Anandtech heeft gedaan zijn namelijk niet 1-op-1 te vertalen naar de Nederlandse situatie. AT&T gebruikt 3G-frequenties van 850 en 1900 MHz, terwijl de Nederlandse providers voor 1900 en 2100 MHz hebben gekozen. Omdat je als gewone gebruiker (en trouwens ook als tester) maar moeilijk kunt achterhalen op welke frequentieband je zit, weten niemand wat precies de invloed is van die 850 MHz-band.

Vandaar dat het ons een goed idee leek om nog eens te vragen hoeveel mensen last hebben van de death grip, aangezien er inmiddels duizenden mensen in Nederland en België zijn die daadwerkelijk een iPhone 4 in handen hebben en al minimaal één of twee dagen ermee hebben kunnen bellen.

Voor alle duidelijkheid: deze poll is bedoeld voor mensen met een iPhone 4, niet voor andere toestellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 augustus 2010, 14:55
Categorie Achtergrond
Onderwerpen antenne, iPhone 4

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.