hub plus adapter

Kickstarterhit Hub+ geannuleerd door USB-C problemen

De Hub+ was een populaire en veelbelovende manier om het geringe aantal poorten van de 12-inch MacBook uit te breiden. Vandaag blijkt echter dat de makers een punt zetten achter hun zoektocht naar bruikbare chips.

hub adapter macbook

De Hub+ leek hét antwoord op het gebrek aan poorten op de nieuwe 12-inch MacBook, en was daarom ook erg populair op crowdfundingplatform Kickstarter. De eerste exemplaren zouden deze maand geleverd worden maar op het laatste moment besluiten de makers om het hele project te annuleren.

Hub+ stopt ermee

De Hub+ was een interessant alternatief voor de USB-C-naar-digitale-AV-multipoort adapter van Apple, die duurder is en minder te bieden heeft. De Hub+ zag er mooi uit en geeft je MacBook maar liefst 6 extra poorten. Je hangt de Hub+ aan de USB-C-poort van een 12-inch MacBook om op die manier een SD-kaartlezer, drie normale USB-poorten, twee USB-C-Poorten en een DisplayPort voor je monitor toe te voegen.

hub plus adapter

Geld-terug-garantie
Nu blijkt echter dat het bij een veelbelovende video en bijbehorende plaatjes blijft. De makers laten in een verklaring weten dat de Hub+ niet gemaakt zal worden omdat er nog geen goede chips zijn die het USB-C-signaal succesvol kunnen omzetten.

De verschillende chipsets werken niet in 100% van de gevallen en behalen onze standaard daardoor niet. De fabrikanten hebben voorlopig nog geen oplossing voor dit probleem en weten ook niet wanneer die er komt.

Mocht je zelf een exemplaar van de Hub+ besteld hebben, dan krijg je gewoon je geld terug. Als er een oplossing voor het probleem gevonden wordt, dan krijgen degene die de Kickstartercampagne gesteund hebben alsnog korting op de prijs.

Ben je op zoek naar een andere manier om het aantal poorten van je 12-inch MacBook uit te breiden, neem dan eens een kijkje in onderstaande artikel:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 oktober 2015, 13:38
Categorie Accessoires
Onderwerpen kickstarter, usb-c

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.