Met Earbits luister je gratis naar nieuwe muziek.

Met vernieuwde Earbits-app ontdek je gratis nieuwe muziek

Earbits is een gratis online muziekdienst waar je nieuwe artiesten en nieuwe muziek kunt ontdekken. Luisteren naar de online radiostations gaat met de vernieuwde app makkelijker dan voorheen.

Earbits-icoon.Als je wel een beetje klaar bent met al die grote spelers en hun muziekstreamingdiensten, dan is het gratis Earbits wellicht wat voor jou. Via deze gratis dienst luister je naar muziek die je waarschijnlijk nog niet eerder gehoord hebt en met de vernieuwde app wordt het luisteren naar muziek nog eenvoudiger.

Earbits: gratis online radio met nieuwe artiesten

We schreven al eens eerder over Earbits, maar in de tussentijd heeft de app een flinke metamorfose gekregen. Weg zijn de tabbladen onderaan de app, want deze zijn vervangen door het bekende hamburgermenu in de linker bovenhoek. In dit menu kun je kiezen voor Channels, Moods, Library en Profile. Via Channels kun je luisteren naar themakanalen in verschillende genres, waarna deze weer onderverdeeld zijn in subgenres. Via Moods kies je voor muziek die bij je stemming van dat moment hoort. Heb je net goed nieuws te horen gekregen, kies dan voor muziek dat hoort bij de stemming Feeling Good. Via Library zie je je favoriete nummers en artiesten die je volgt.

Met Earbits luister je gratis naar nieuwe muziek. Met Earbits luister je gratis naar nieuwe muziek.

Onderaan de app wordt de muziekspeler altijd weergegeven, waar je je in de app ook bevindt. Hierdoor kun je op ieder moment naar het volgende nummer skippen of pauzeren. Het navigeren in de nieuwe app gaat vlekkeloos en muziek wordt in een handomdraai afgespeeld. Wel geeft het scrollen door de app soms wat problemen, omdat je niet snel van scrollrichting kunt veranderen. Geef je een swipe naar boven en zie je snel iets interessants voorbij komen, dan kun je het scrollen niet direct stoppen door je vinger op het scherm te houden. Bij het afspelen van een liedje spring je zo naar de artiestenpagina, waar je je kunt abonneren op een mailinglist.

Met Earbits luister je gratis naar nieuwe muziek. Met Earbits luister je gratis naar nieuwe muziek.

Earbits is volledig gratis en speelt willekeurige muziek via online radiostations zonder advertenties. Wil je echt on-demand muziek luisteren, dan moet je een account aanmaken en kun je zogenaamde Groovies verdienen. Deze verdien je door muziek te delen via social media, waardoor je artiesten indirect steunt. Deze Groovies kun je vervolgens gebruiken om on-demand naar muziek te luisteren. Let er dus wel op dat je geen grote namen tegen zult komen in deze muziekdienst, maar aangezien het gebruik toch gratis is, is het wel de moeite waard.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 oktober 2015, 15:24
Categorieën Apps, Diensten
Onderwerpen muziek, muziekdienst

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.