Tip: Kapotte iPhone buiten de garantie omruilen bij Apple

Als je iPhone kapot gaat buiten de garantie, is er toch nog een mogelijkheid om goedkoop een nieuwe te krijgen. Bied je iPhone ter reparatie aan bij de Apple Store.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iphone-waterJe iPhone kan zomaar kapot gaan: je laat de iPhone vallen, hij valt in het water of je glijdt uit met de fiets. Heb je geen toestelverzekering en geen garantie meer, dan zit je met een financiële strop. Een nieuwe iPhone kost een paar honderd euro. Toch is er een oplossing waarmee je wellicht goedkoper uit bent, namelijk de iPhone ter reparatie aanbieden bij de Apple Store. Dat kan ook als de iPhone zodanig beschadigd is, dat reparatie totaal niet meer mogelijk is. Het kost rond de €240 voor de iPhone 5 en ca. €150 voor oudere toestellen. Je krijgt een gereviseerde iPhone mee naar huis en in veel gevallen zelfs een gloednieuwe iPhone.


Lees hier alles over in het artikel: Kapotte iPhone omruilen bij Apple

Let op: het gaat om de volgende situatie:

  • De iPhone is niet meer te repareren.
  • En: er is géén toestelverzekering afgesloten.
  • En: er is geen recht op garantie.

In zo’n geval moet je zelf voor de kosten opdraaien en zou je een compleet nieuwe iPhone moeten kopen, maar via de omruilregeling van Apple kun je goedkoper uit zijn. Dit artikel is uitsluitend bedoeld om jou als lezer te wijzen op een normale en volstrekt legale manier om je kapotte toestel in te ruilen voor een werkend exemplaar via de omruilregeling.

De omruilregeling van Apple geldt niet voor iedereen. De iPhone moet bijvoorbeeld in originele staat zijn en er mogen geen sporen van eerdere reparaties door externe partijen zichtbaar zijn (bijv. onofficiële onderdelen). Informeer eerst zelf uitvoerig of de omruilregeling op jouw specifieke situatie van toepassing is, voordat je naar de Apple Store gaat. Omdat we niet met elke persoonlijke situatie rekening kunnen houden gaan we er vanuit dat je als lezer zelf actief informatie inwint of de omruilregeling een oplossing is voor jouw probleem.

Tipgever: Jurriaan

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 mei 2013, 11:29
Categorie Achtergrond
Onderwerpen defect, reparatie
55 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.