Apple accepteert na 1 januari geen 32-bit Mac-apps meer

Alle nieuwe Mac-apps moeten vanaf 1 januari 2018 64-bit zijn. Voor bestaande apps geldt nog uitstel tot juni 2018.

We wisten al dat het eraan zat te komen: ook op de Mac zijn 32-bit apps straks niet meer mogelijk. Apple heeft ontwikkelaars erop geattendeerd dat er vanaf 1 januari geen 32-bit apps meer ingediend kunnen worden voor de Mac App Store. Voor ontwikkelaars die geen tijd, zin of budget hebben om hun apps bij te werken hebben, is er nog wel een uitweg: zij kunnen hun apps buiten de App Store om blijven aanbieden.


Eerder dit jaar stapte Apple in iOS 11 al over op 64-bit only en volgend jaar is de beurt aan macOS. Alle nieuwe apps die vanaf 1 januari bij de Mac App Store worden aangemeld moeten 64-bit zijn, terwijl bestaande apps voor juni 2018 moeten worden bijgewerkt naar 64-bit. Ontwikkelaars hebben van bestaande apps hebben dus nog ruim de tijd.

Mac App Store

Meer informatie vind je op de speciale website. Ook leggen we uit hoe je kunt controleren welke apps 32-bit en 64-bit zijn.

Bekijk ook

Zo controleer je welke Mac-apps 32-bit of 64-bit zijn

Apple ondersteunt sinds macOS Catalina 10.15 geen 32-bit apps op de Mac. Je kunt zelf checken welke apps van jouw Mac getroffen zijn en niet zullen werken. Een update van de app is dan vereist.

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.