JailbreakMe 3.0 krijgt noodzakelijke update: bugfixes voor BiteSMS en camerakit (jailbreak)

JailbreakMe 3.0 heeft een noodzakelijke update gekregen waarin drie problemen zijn opgelost met BiteSMS, de Camera Connection Kit en Cydia. Het wordt aanbevolen aan iedereen die de jailbreakmethode heeft gebruikt.

Cydia-logoJailbreakMe 3.0 heeft een noodzakelijke update gekregen, die sterk wordt aanbevolen voor iedereen die recent de jailbreak heeft uitgevoerd. Er zijn problemen opgelost met Apple’s Camera Connection Kit, BiteSMS en situaties waarin Cydia niet meer gebruikt kon worden. JailbreakMe 3.0 werd minder dan een week geleden uitgebracht en is binnen een dag door meer dan 1 miljoen mensen toegepast. Dit weekend werd de grens van 2 miljoen al gehaald. Daarbij zijn de jailbreaks nog niet meegeteld die met een eerder gelekte onofficiële versie zijn uitgevoerd. De makkelijke jailbreakmethode werkte echter op een paar punten niet optimaal, zoals het feit dat BiteSMS niet meer functioneerde.

Jay Freeman (Saurik) kondigde de update aan:
saurik

camera connection kitJailbreakMe is veruit de makkelijkste methode om een jailbreak uit te voeren. Je kunt er een untethered jailbreak mee uitvoeren, ook op de iPad 2. Gebruikers hebben maanden zitten wachten op aan een hack voor de iPad 2 en kregen die uiteindelijk met de komst van JailbreakMe 3.0. Je hoeft hiervoor alleen naar een mobiele website in Safari te gaan en de instructies te volgen. Heb je toch hulp nodig, dan hebben we een handleiding voor JailbreakMe gemaakt.

JailbreakMe maakt gebruik van een kwetsbaarheid in Safari, die waarschijnlijk door Apple al is opgelost in de volgende firmware-release, iOS 4.3.4. Mocht deze update uit komen, dan raden we je aan om niet te updaten, als je in de toekomst nog wilt blijven jailbreaken.

De update kan worden uitgevoerd door Cydia op te starten en te kiezen voor Upgrade Essential of Complete Upgrade.

Ook een update voor redsn0w en sn0wbreeze

Overigens kregen redsn0w en sn0wbreeze ook een kleine update voor iOS 5 beta 3. Onderaan het artikel op het blog van iPhone Dev Team (bij het kopje Update #2) is te lezen dat in redsn0w aanpassingen gedaan voor de wijzigingen in de sandbox voor App Store-apps onder iOS 5.0 beta 3. Heb je al een jailbreak uitgevoerd op iOS 5.0 beta 3 met de voorgaande versie van redsn0w, dan hoef je niet opnieuw te jailbreaken. Wel kun je bij het tethered rebooten deze nieuwe versie gebruiken.

redsn0w sandbox

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 juli 2011, 17:18
Categorie Jailbreak
Onderwerp jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.