Reacties voor: Jailbreak voor iPhone 3.0: voorlopig nog even niet

Als je iPhone 3.0 GM of 3.0 definitief installeert, raak je dan de unlock en de jailbreak kwijt? iSmashphone zocht het uit en kwam tot de conclusie dat je de jailbreak in veel gevallen kwijtraakt. Maar er is ook nog hoop.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 79 reacties

  1. Naja wachten we nog even

  2. Moet je dan voor de iPhone 2G eerst naar 2.2.1, unlocken en jailbreaken en dan updaten naar 3.0 GM/Official?

  3. Ik meen toch echt dat ik laatst op quickpwn.com las dat er een jailbreak zou komen op het moment dat 3.0 officieel gereleased zou zijn. Oftewel woendag dus.

  4. Jammer maar dan wachten we nog wel even geduldig af tot ze met een jailbreak komen voor 3.0. Ik update dus nog even niet als 3.0 uit komt.

  5. @magnetronmaaltijd: Klopt, zo staat het ook in het artikel. Als QuickPwn een jailbreak uitbrengt, is dat nog geen officiële jailbreak. Het iPhone Dev Team zegt in hun laatste post hierover dat QuickPwn niet van hunzelf is en dat ze het gebruik afraden. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn, dat het Dev Team alles wat niet door henzelf ontwikkeld is standaard niet ziet zitten.

  6. ik blijf mooi bij 2.2.1 tot er een jb is voor 3.0

  7. ach, ik ben er wel van overtuigd dat de 3GS zeker unlocked gaat worden, en de race (het spelletje) wie als eerste er een kan produceren weer losbarst 🙂

    ik heb 2 officieel unlockte toestellen dus mij boeit het niet meer zo.
    .

  8. De enige bron die ik, gebaseerd op het verleden, vertrouw, is het dev-team blog. Ik vermoed dat ze volgende week gewoon met een jailbreak komen. Ongefundeerd onderbuikgevoel, maar toch. Veel te stil op dat blog.

  9. kan iemand mij als je blieft helpen?!
    ik heb al vier dagen de gm versie op mijn iPhone 2G (simlock vrij gemaakt uit amerika).
    maar nu komt er te staan dat de simkaart niet herkent word eb kan ik op mijn iphone niet van het ‘activering scherm’ afhalen. ik heb nog wel een unlock, want ik kan wel smsjes en alle andere inkomende berichten onvangen. ik heb al geprobeerd om te downgraden maar dat kan niet..
    ik was van plan te wachten op de officiële release van 3.0 want dan zal er op de dag erna wel een jailbreak, unlock en activate uitkomen. maar nu lees ik dat het dev team andere plannen heeft. wat moet ik doen?!
    als je me kunt helpen mail dan A.U.B. naar bramschulting@gmail.com of op twitter @bramschulting

  10. jammer de enige reden die mij nog weerhoud van 3.0 GM is itunes 8.2 want die voorkomt toch dat er geen jailbreak meer uitgevoerd kan worden? of is daar al groen licht voor en omdat er nog geen jailbreak is voor 3.0 gm

  11. Origineel geplaatst door Bram Schulting
    ik was van plan te wachten op de officiële release van 3.0 want dan zal er op de dag erna wel een jailbreak, unlock en activate uitkomen.

    Het is helemaal nog niet zeker of 3.0 wel kan ge-unlocked worden, er was enkel nog maar bevestiging voor de jailbreak..

  12. @Bram Schulting:

    Bram, jij moet je iphone even terug zetten op 2.2.1 door de telefoon in DFU te zetten (10 seconden dan 30 seconden verhaal)

    De unlock blijf idd maar de jailbreak niet. En die ben je nodig omdat itunes je telefoon en simkaart vergelijkt. Die kloppen dus niet 😉 had het zelfde probleem en wacht nu even rustig met 2.2.1 af wat er woensdag nog wel komt.

  13. Ik wacht sowieso tot de iphone 3GS te jailbreaken is voor ik hem aanschaf, anders motk hem niet..

  14. Jammer dan moet ik wachten omdat ik vind cycorder een mooi app dat is nogsteeds nodig met 3.0 voor video opnamen

  15. Bram, ik heb je even gemaild ivm je probleem

  16. @Niels: @Vincent Verbist:
    bedankt allemaal. maar @Niels: het probleem was juist dat de downgrade niet werkte..

  17. Ten eerste zijn de quickpwn versies die ondersteuning boden aan beta 1 t/m 5 niet door het dev-team gereleased, maar door StealthBravo van ModMyI.com, en enkele keren ook door de russen. Zei hebben dus de originele versie gebruikt, en aangepast om te laten werken met de bèta`s.

    Toen de GM versie uitkwam was de planning om weer de bestaande quickpwn aan te passen, maar het Dev Team heeft dit niet langer geaccepteerd. Hiernaast waren er een aantal nieuwe anti-jailbreak maatregelen aangetroffen in de GM versie, waardoor de oude methodes niet meer voldoende waren.( voor de non-dev members)

    Posixninja, 1 van de makers van de VM-Patch-die nodig is om Winterboard,Cycorder e.dop 3.0 te laten werken,- was eveneens van plan om deze patch toe te voegen aan de gemodificeerde quickpwn programma`s, maar ook dit werd in overleg met het Dev team gestaakt. Reden: Bugs -> faam van dev team.

    Dus de mogelijkheden om de 3.0 beta`s 1-5 te jailbreaken zijn er al `n lange tijd, en verwacht word gewoon dat wanneer de final is gereleased, dat deze ook op de ”correcte” en volledige manier jailbreak-baar is. Danwel, dmv de quickpwn die door het Dev-Team word uitgebracht.

  18. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    @magnetronmaaltijd: Klopt, zo staat het ook in het artikel. Als QuickPwn een jailbreak uitbrengt, is dat nog geen officiële jailbreak. Het iPhone Dev Team zegt in hun laatste post hierover dat QuickPwn niet van hunzelf is en dat ze het gebruik afraden. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn, dat het Dev Team alles wat niet door henzelf ontwikkeld is standaard niet ziet zitten.

    Dit klopt niet. QuickPwn is wel degelijk van het Dev Team, alleen is QuickPwn.com niet van het Dev Team. Gemodificeerde QuickPwn-versies die niet afkomsting zijn van het Dev Team, maar van QuickPwn.com worden dus afgeraden door het Dev Team. Een klein maar belangrijk nuanceverschil.

  19. Jailbreak is voor mijniet meer nodig met os3. Ik gebruik alleen pdanet en middels de hack om tethering toch aan de praat te krijgen, is pdanet/jailbreak voor mij overbodig geworden…

  20. Hallo,

    Ik wil op mijn 2G os 3.0.
    Kan ik hem dan jailbreaken?
    Zoja, zou je dan een link ervan willen geven met boatloaders etc.

    Alvast Bedankt

  21. Ik hoop dat ze meer werk gaan stoppen in de 3.0 unlock dan de jailbreak , deze is in mijn ogen veel belangrijker
    Laten we hopen dat ze deze woe ook al vrijgeven

  22. Origineel geplaatst door Merrt
    Hallo,Ik wil op mijn 2G os 3.0.
    Kan ik hem dan jailbreaken?

    Maar wat staat er op het einde van het artikel???
    Een betere samenvatting kan je niet vragen lijkt me…

  23. ik kan bevestigen dat het niet altijd met een iphone 2G gaat, vanuit firmware 2.2.1 .

    mijn verhaal:

    ik heb een iphone 2g met 2.2.1, en hij is unlockt. geen jailbreak en die toestanden, dat heb ik immers niet nodig.
    ik dacht te upgraden naar 3.0 via update (met shift ingedrukt uiteraard) en de iphone bleek alles te installeren. echter na de installatie krijg ik de melding dat hij mijn sim-kaart niet herkend. hierna heb ik herstart en hij bleef op hetzelfde scherm. niet gelukt dus!!!!

    nu voor zij die dit probleem hebben en terug willen naar 2.2.1. dit is eigenlijk niet zo moeilijk.

    je zorgt dat je de originele iphone firmware terug op je iphone hebt staan. (=2.2.1) dit kan je doen door de iphone in herstelmodus te zetten (hoe vind je genoeg op internet) en als er dan gevraagd wordt om te herstellen, druk je ook op de herstelknop.

    als deze installatie gebeurd is krijg je nog steeds eenzelfde scherm dat de sim niet herkend is, dit komt doordat hij niet meer unlockt is.

    hierop open je Quickpown 2.2.5 (ook op internet te vinden) en deze laat je zoeken naar de originele firmware van 2.2.1 (in windows c:/documents and setting/”username”/application data/apple computer/itunes/iphone software update) zorg wel dat je in windows verborgen mappen kunt bekijken.
    dan stel je bij quickpown in wat je graag wilt (unlock uiteraard, voor de rest kan je kiezen tussen cydia en installer en custom logo’s) . dan zal quickpown een custim firmware fabriceren.

    voor de rest moet je enkel de instructies volgend die quickpown geeft over het uitzetten en de knopjes induwen, dit om in herstelmodus te geraken. eens dit gedaan is heb je terug een geunlockte telefoon.

    dus oppassen maar zou ik zeggen… 🙂

  24. Het probleem met een niet officiele quickpwn van het devteam is dat veel apps uit cydia niet zullen werken. Dat probleem hebben we gezien bij de niet officiele quickpwn versie die tijdens het betatesten zijn uitgekomen. Dit heeft te maken met de patch die gebruikt wordt in deze versie. Het is dus gewoon even wachten tot er wel een goede versie komt van quickpwn. En natuurlijk ook van de pwnage tool. Zodra deze beschikbaar is zal ik weer customs maken voor alle toestellen.

  25. Ik had ook wat problemen om te downgraden, ik raad gewoon aan om iTunes 8.2 BETA te gebruiken, en GEEN custom te gebruiken om te downgraden (deze gaf elke keer opnieuw errors [1600]..) Daarna gewoon QuickPWN 2.25

  26. Is er misschien iemand die weet of er al een “custom” versie van 3.0 is? Een versie die de baseband niet upgrade, speciaal voor de mensen die (nogsteeds!) met een X-Sim unlock kaartje werken. Ik heb een iphone 3g.

    alvast bedankt

  27. Ik draai nu de 3.0GM op een amerikaanse iphone G2.
    Het is wel mogelijk om deze te unlocken, maar niet te jailbreaken.

    1. Restore je iphone naar 2.0.2 met itunes 8.1.23 .
    2. Quickpwn je iphone 2.0.2 met Quickpwn RC3 met 2.0.2
    3. Update je itunes naar de laatste versie
    4. Update je iphone met de 3.0 firmware( UPDATE + SHIFT)

    Dit is de enige methode die voor mij werkte. Ik heb het verschillende keren geprobeerdt met allerlei methode, maar dit werkte voor mij in 1 keer.

    Btw je kan je iphone wel niet meer restoren, je geraakt dan weer je unlock weer

    ik wil je wel de link geven maar, ik weet niet of dat kan:

    [Link verwijderd]

  28. Origineel geplaatst door Sebastiaan Ram
    Is er misschien iemand die weet of er al een “custom” versie van 3.0 is? Een versie die de baseband niet upgrade, speciaal voor de mensen die (nogsteeds!) met een X-Sim unlock kaartje werken.alvast bedankt

    Ik geloof dat ik daar een paar posts boven je al antwoord had gegeven.

  29. Ok het is voor ALLE 2G gebruikers mogelijk om naar 3.0 te gaan met behoud van je unlock.

    Het upgrade/downgrade proces is alleen omslachtig, maar het is gewoon mogelijk.

    Als eerste moet je zorgen dat je iTunes 8.0 of 8.1.1 hebt en firmware 2.2.1 op je iPhone (jailbreak/unlock maakt niet uit). Daarnaast heb je firmware 2.0.2 en QuickPwn RC3 nodig.

    1) Zet je iPhone in DFU mode (sleep+home knop 15s indrukken en daarna sleep loslaten tot iTunes hem herkent)
    2) Doe dan shift (mac option) + Restore (herstel) en selecteer de 2.0.2 firmware.
    3) Na het herstelproces start je QuickPwn RC3 op.
    4) Kies de linker iPhone en bij het volgende scherm de 2.0.2 firmware.
    5) In het volgende scherm kies je alleen voor Unlock Phone (de anderen wegvinken dus)
    6) Kies nu de goede bootloaders.
    7) Voltooi het QuickPwn proces.
    8) In iTunes stel je nu je iPhone in als nieuwe iPhone (dus niet restoren vanaf een backup)
    9) Installeer nu iTunes 8.2
    10) Druk op shift (mac option) + update (NIET restore) en kies de 3.0 firmware
    11) Geniet van je unlockte 2G met 3.0 firmware erop!

    Ik heb niet geprobeerd een oude back-up terug te zetten dus ik weet niet of dat werkt.
    LET OP dus dat je gegevens kwijt kan gaan raken!!!

    Voor meer info en links naar alle files die nodig zijn:
    [link verwijderd]

  30. @christopher: Beste mensen,

    het is mij vanmiddag gelukt om een 2G te upgraden naar 3.0 beta 5 en te jailbreaken met Quickpawn. Hij is nu dus volledig 3.0 met alle goodies incl Cydia en Installer.

    Een paar bullits over wat ik heb gedaan:

    – nodig: ge-unlockte 2G (officieel /Italiaans/Zwitsers/ of jealbreak, maakt niet uit)
    – upgrade naar 2.2.1 MET jailbreak
    – download twee bestanden: iPhone1,1_3.0_7A312g_Restore (is beta 5 3.0)
    QuickPwnFullB5 (is onofficiële versie)

    tijdens het hele proces ben ik “the purple screen of death” wel tegengekomen echter gewoon doorgegaan met de stappen zoals door Quickpawn wordt uitgevoerd.

    Het resultaat: een 2G met 3.0 + jailbreak EN al mijn instellingen van 2.2.1 waren bewaard gebleven
    Het is uiteraard op eigen risico en ik ben nog een paar bugs aan het fixen. O.a. kwam ik er net achter dat mijn iPod op de telefoon nu niet goed werkt.

    To be continued !

  31. dus ik kan men iphone 1st gen wel al upgraden, en unlocken buiten jailbreaken?

    en waar vindt je deze nieuwe unlock software dan?

  32. Je kan een iPhone updaten naar 3.0 ENkel en alleen als je pwnagetool gebruikt in 2.2.1 om hem te unlocken, dus niet quickpwn
    eens je dat gedaan hebt kan je updaten naar 3.0 op demanier die al veep gezegd is (option UPDATE!) . Nietzsche op restoren klikken!!

  33. Het gaat mij er niet zozeer om dat ik jailbreak om ‘illegale applicaties’ te kunnen installeren, maar meer om het feit dat ik (nog) geen internetbundel heb. En zonder jailbreak kan ik gprs/3g niet uitschakelen. Dat gaat normaal gesproken nogal in de kosten lopen, en dat heb ik liever niet.
    Of weet iemand dat dat wel kan (gprs/3g uitschakelen) in 3.0?

  34. @Joop:
    wat dacht je van de 3g schakelaar in algemeen–>netwerk?
    Je kan ook gewoon de velden in “Datanetwerk” wissen voor GPRS en 3G

  35. Ik heb een 3g simlock vrij via 2call. Dus als ik 3.0 installeer is er niets loos?

  36. @Nils: oh mijn god, je geeft het antwoord dus al in je vraag, hij is al simlock vrij… en dus niet sim unlocked… als je gewoon hebt kunnen updaten in OS2 (naar bijvoorbeeld 2.2 of 2.2.1) dan is er dus geen probleem

  37. Origineel geplaatst door S
    Ten eerste zijn de quickpwn versies die ondersteuning boden aan beta 1 t/m 5 niet door het dev-team gereleased, maar door StealthBravo van ModMyI.com, en enkele keren ook door de russen. Zei hebben dus de originele versie gebruikt, en aangepast om te laten werken met de bèta`s.Toen de GM versie uitkwam was de planning om weer de bestaande quickpwn aan te passen, maar het Dev Team heeft dit niet langer geaccepteerd. Hiernaast waren er een aantal nieuwe anti-jailbreak maatregelen aangetroffen in de GM versie, waardoor de oude methodes niet meer voldoende waren.( voor de non-dev members)Posixninja, 1 van de makers van de VM-Patch-die nodig is om Winterboard,Cycorder e.dop 3.0 te laten werken,- was eveneens van plan om deze patch toe te voegen aan de gemodificeerde quickpwn programma`s, maar ook dit werd in overleg met het Dev team gestaakt. Reden: Bugs -> faam van dev team.Dus de mogelijkheden om de 3.0 beta`s 1-5 te jailbreaken zijn er al `n lange tijd, en verwacht word gewoon dat wanneer de final is gereleased, dat deze ook op de ”correcte” en volledige manier jailbreak-baar is. Danwel, dmv de quickpwn die door het Dev-Team word uitgebracht.

    Klopt helemaal. Ik zou graag nog wat toevoegingen willen doen:

    1. Het is OF iPhone OS 3.0 OF firmware 3.0, maar niet iPhone 3.0. De iPhone 3.0 is de iPhone 3G[S]
    2. QuickPWN.com is niet van het Dev-Team en de QuickPwn’s voor het jailbreaken van beta 1 t/m 5 zijn ook niet van hen, maar van rus Votrex. Die QuickPwn’s bevatten maar 2 van de 3 kernel patches. Hierdoor werken apps zoals onder andere Winterboard niet helemaal correct.
    3. Apple heeft in de laatste release van iPhone OS 3.0 (de GM) tags in de IMG3 header verplaatst en de encrypted KBAG op een andere plaats gelocaliseerd. Hierdoor is er dus nog geen “onofficiele” QuickPwn via QuickPwn.com omdat dit alleen door de echte hackers kan worden “gehackt” (iPhone Dev-Team/Chronic-Dev)
    4. iSmachphone heeft gelijk als ze zeggen dat je met QuickPwn je iPhone 2G kunt jailbreaken en unlocken. (check hiervoor blog van het iPhone Dev-Team)
    5. Er is een kans dat het iPhone Dev-Team een “officiele” release van hun tools doen (Pwnage Tool/QuickPwn) op de dag dat Apple firmware 3.0 aan het grote publiek vrij geeft (17 juni), maar daar zou ik niet op rekenen. Juist omdat de IMG3 tags en de KBAG zijn veranderd. Toch geeft MuscleNerd dit als antwoord op deze vraag:
    Q: @chronicdev @iPhone-dev @musclenerd @saurik @pumpkingod Have you made any progress on the iPhone OS 3.0 GM jailbreak?
    A (MuscleNerd): @OSXFanatic sure. but for reasons we state in our numerous blog posts, it makes no sense to release jailbreak until everyone has legit ipsw

    Kortom: Apple heeft in de GM van OS 3.0 wat “anti-jailbeak” maatregelen toegevoegd waardoor de oude QuickPwn versie’s niet meer werken (door ze alleen te patchen). Maar het Dev-Team heeft dit probleem waarschijnlijk al verholpen. Ik verwacht aankomend weekend nieuwe QuickPwn versie’s om OS 3.0 te jailbreak (iPhone 2G jailbreak en unlock, iPhone 3G jailbreak (en unlock als je yellowsn0w nu ook draait), jailbreak voor iPod touch 1G en 2G).

    Ik hoop dat ik hier wat duidelijkheid heb geschept.

  38. @galip91: het updaten zou dus ook moeten werken volgens jouw methode als je geen ‘officiele’ sim in je iPhone hebt steken (o2 etc)?

  39. jongens,ik heb het al eens eerder aangehaald,
    maar ik heb op marktplaats een simlockvrije iphone gekocht,maar hoe kom ik er nu achter dat officieel is ge-u nlocked of niet?anders ben ik woensdag natuurlijk de pisang.

  40. Origineel geplaatst door patricia
    …anders ben ik woensdag natuurlijk de pisang.

    Haha, de pisang, mooie uitdrukking:) (voor mij althans een nieuwe:) )

  41. Update:

    Na het gebruiken van een aantal apps uit Cydia sloeg de boel vast omdat een aantal van mijn apps niet 3.0 zijn. Ik moest terug gaan naar DFU om ervoor te zorgen dat ik werd herkent in iTunes. 3.0 werkt niet met <8.2, wil niet naar 8.2 omdat ik dan misschien problemen krijg met mijn 3G die nog op 2.2.1 staat met jailbreak.
    Ga nu het hele verhaal opnieuw uitvoeren.

  42. Als er geen cydia is, is ie niet unlocked/gejaikbreaked? Verder maar afwachten idd! @patricia:

  43. @Vincent Verbist:
    Ja, heb zelf namelijk Vodafone.
    Ik heb ook van alles geprobeerd en elke keer als ik 3.0 erop had gezet kreeg ik bij iTunes de melding “This SIM card cannot be used …” dus hij was elke keer gelocked.

    Die methode die ik gevonden had werkte in 1 keer.
    Wat je doet is je iPhone unlocken in 2.0.2 en dan ‘veilig’ updaten naar 3.0.

  44. @peter,
    bedankt voor je antwoord.
    kan niet wachten eer het woensdag is.

  45. Volgens mij had het dev-team toch al bevestiging gegeven wat betreft de jailbreak voor OS3.

    Notabene op dit forum 😛

    https://www.iculture.nl/25758/iphone-dev-team-bevestigt-jailbreak-voor-firmware-30/

  46. @MuscleNerd (dev team) heeft laten weten dat de jailbreak voor OS 3.0 voor de 3G ‘snel’ (kwestie van dagen) na de release van de 3GS zal zijn. Begreep uit zijn cryptische boodschappen dat er een grote kans is dat ze de baseband van 3.0 kunnen unlocken, maar ze willen vast kijken of ze op korte termijn ool de 3GS kunnen jsilbreaken..

    Even een weekje geduld nog mensen!

  47. Vraag is of jailbreak nog wel zo noodzakelijk is. Was (en is) een reactie op onvoldoende apps en/of het ontbreken hiervan. Met OS3.0 wordt dit deels goed gemaakt. Ook het aanbod van software is inmiddels gigantisch. Toch?

  48. ik heb net op mijn 2g os 3.0 gezet
    eerst terug naar 2.0.2 dan unlocken
    en daarna os 3.0 erop gezet
    tis gelukt alleen heb nog geen compas of video opname
    weet iemand hoe dit aangezet kan worden

    grs otto

  49. @jaap zoet: Klopt, maar nu ik sinds een paar dagen mijn 2.2.1 Jailbreak heb ingeruild voor 3.0 GM mis ik toch het één en ander, zoals SBSettings, Cycorder en apps waarmee cartoons te bekijken zijn! Vooral Rotation Inhibitor was een must voor het internetten in bed 🙂

  50. @snader

    Ik kan Rotation inhibitor niet vinden op Cydia.
    Hoe heb jij hem er op gekregen?

  51. @galip91:
    Hij is nu aan het upgraden naar 3.0, ben benieuwd:)

    Hoe kwam je eigenlijk op 2.0.2 uit?

    *edit: werkt niet bij mij 🙁 heb gedaan zoals je zei, maar eens op 3.0 bleef ik op het slide to emergency scherm met het ‘error scherm’ in iTunes dat er een probleem is met mijn iPhone voor activatie.. Ach ja, voor de 3de keer terug naar 2.2.1 dan maar;)

    Toch bedankt

  52. @otto: Dit zijn hardware features, dus deze krijg je alleen als je een iPhone 3GS koopt, en kun je niet op eerdere versies krijgen.

    Video opnemen kan wel, met cycorder, daarvoor moet je hem jailbreaken.

    Succes.

  53. @galip91: Ik zit bij Telfort, en het maakt niet uit wat ik bij APN invul, hij connect sowieso. Tot nu toe gebruik ik dan ook SBSettings om de dataconnectie te omzeilen, maar ik wil de 17e z.s.m. naar 3.0 en daar is nog geen jailbreak voor zo te lezen.
    Ik had gehoopt dat iemand een andere oplossing zou hebben dan een jailbreak.

  54. @Merrt: Geloof dat ‘ie gewoon in de standaard repo’s van cydia staat. Zoek eens op sbsettings, waarschijnlijk staat rotation inhibitor als add-on daartussen!

  55. Update….

    Nog even niet aan te raden, moet eerst downgraden om te kunnen upgraden naar 3.0 en weer te unlocken.

  56. @Vincent Verbist
    wat gebruik je om de iPhone te unlocken?
    Je mg niet quickpwn gebruiken maar je moet met pwnagetool een custom firmware maken!
    (zie mijn eerdere post!)

  57. Origineel geplaatst door Vincent Verbist
    @galip91:
    Hij is nu aan het upgraden naar 3.0, ben benieuwd:)Hoe kwam je eigenlijk op 2.0.2 uit?*edit: werkt niet bij mij heb gedaan zoals je zei, maar eens op 3.0 bleef ik op het slide to emergency scherm met het ‘error scherm’ in iTunes dat er een probleem is met mijn iPhone voor activatie.. Ach ja, voor de 3de keer terug naar 2.2.1 dan maar;)Toch bedankt

    Heb je wel QuickPwn RC3 gebruikt toen je 2.0.2 erop had. En had je toen ook “Unlock iPhone” aangevinkt?
    En had je ook shift + update gedaan toen je naar 3.0 ging?

    Het gaat erom dat QuickPwn RC3 een andere methode gebruikt dan de latere versies. En met die unlock van 2.0.2 moet je dus kunnen upgraden naar 3.0 zonder verlies van je unlock.

    Kon je 2.0.2 dus wel gebruiken?

  58. Wat is belangrijker! De nieuwe opties zoals stereo bluetooth copy en paste vind ik belangrijker dan cydia of installer. Tuurlijk is het pimpen van je phone met winterboard een must, maar is wel het wachten waard op een beproefde versie van Dev Team. De opmerking dat iTunes 8.2 een jailbreak niet meer toelaat is niet correct. In combinatie met een 2.2 of lager firmware werkt quickpwn nog steeds en ook de apps op je iphone.
    Dit laatste heb ik meerdere malen uitgeprobeerd met verschillende firmware en versie van iTunes. Uiteindelijk toch gekozen voor de full 3.0 GM versie (geen beta).

    [link verwijderd]

    Hier vind je de 3.0 GM versie (geen beta). Deze versie is niet(nog niet te jailbreaken). Als iPhone user met gebruik van jailbreak vind ik firmware 3.0 toch wel even de moeite waard om te wachten.

  59. Ik gebruik nog steeds een oudere versie van biteSMS, tegenwoordig moet je daar voor betalen en ik vind het echt een geweldig programma! Misschien koop ik em wel maar dan moet ik wel kunnen jailbreaken en zekerheid hebben dat ik dit in de toekomst kan blijven doen. 😉

    Ik draai nu nog steeds 2.2.0 en stap zo direct over naar 3.0, jailbreak ftw!

  60. Origineel geplaatst door Michael
    Het probleem met een niet officiele quickpwn van het devteam is dat veel apps uit cydia niet zullen werken. Dat probleem hebben we gezien bij de niet officiele quickpwn versie die tijdens het betatesten zijn uitgekomen. Dit heeft te maken met de patch die gebruikt wordt in deze versie. Het is dus gewoon even wachten tot er wel een goede versie komt van quickpwn. En natuurlijk ook van de pwnage tool. Zodra deze beschikbaar is zal ik weer customs maken voor alle toestellen.

    iederen met (o.a.) een ‘oldskool’ iphone (2G) kan ik alleen maar aanraden om op Michaels custom frimwares te wachten: met 1 klik altijd alles 100% gefikst, zonder quickpawn, pawnagetool of wat dan ook! 😀 Michael Rules!

  61. jep ik wacht ook op michael .. Sederd versie 1.1.4 ben ik michaels grootste fan…… By the way michael persoonlijk bedank voor alle customs die tot nu toe hebt uit gebracht ” thanxs “

  62. Maar heb je een unlocked — dus niet oorsponkelijk simlockvrije — iPhone 3G en installeer je iPhone 3.0 dan raak je de unlock (en ook de jailbreak) kwijt…

    Deze zin in het artikel is me niet helemaal duidelijk. Ik heb een 3G en geunlocked via T-Mobile (voor betaald). Hij is dus niet origineel simlockvrij.

    Ik mag toch aannemen dat hij na de upgrade woensdag nog steeds simlockvrij is?

  63. @Hans :

    Als ie simlockvrij is, dus geschikt voor simmetjes van andere providers, en je hebt dit laten doen door T-Mobile dan zit het wel snor.

  64. Ik heb een eerste iPhone uit de USA, hij is een keer bij Apple geweest omdat het glas is vervangen, sinds die tijd kon ik gewoon alle updates via iTunes downloaden nu heb ik 2.2.1 (5H11) en geen cydia of jailbreak, kan ik nu ook gewoon 3.0 downloaden?

  65. @hamul als je iphone is simlockvrij en je heb geen interess in cydia of jailbreak dan kun je wel 3.0 installeren zonder probleem

  66. Dit is waarschijnlijk off topic maar hoe zit het nou met het officeel laten unlocken van je Iphone bij T-mobile shop veel abbo`s zijn nu een jaar en kunnen nu gratis worden unlocked. Dit is toch goed nieuws.

    dit zou voor vele van ons betekenen dat we alleen nog maar hoeven te wachten op de Jailbreak.

    Maar hoe zit het als je je iphone heb gekocht via marktplaats, en je geen abbo bij t-mobile hebt kan het dan als nog of moet je een abbo hebben van T-mobile

    Kan iemand mij een antwoord geven?

  67. Ben meer benieuwd wanneer de Unlock van 2.1.1 met baseband 5.09 komt.

    gr. Jer

  68. Origineel geplaatst door Jerry
    Ben meer benieuwd wanneer de Unlock van 2.1.1 met baseband 5.09 komt.gr. Jer

    wss niet, er zal gezocht worden op een unlock voor 3.0 ( en die zal er komen heb ik gelezen op de twitter account van musclenerd )

  69. Origineel geplaatst door Pieter
    Origineel geplaatst door JerryBen meer benieuwd wanneer de Unlock van 2.1.1 met baseband 5.09 komt.gr. Jerwss niet, er zal gezocht worden op een unlock voor 3.0 ( en die zal er komen heb ik gelezen op de twitter account van musclenerd )

    Is dan een update naar 3.0 voldoende om daarna een unlock te doen?

  70. @peter
    Ik ben in hetzelfde geval als jij. Hoe of waar is die tethering hack te vinden?

  71. Schraal. Dat betekent geen Cycorder, en dus geen videomodus. En dan nog niet te spreken over SBSettings.

  72. ik heb nog een vraagje, ik zit met mijn iPhone 2G unlocked op 3.0 beta 3, maar wil dus naar Firmware 3.0 GM, kan ik de firmware 3.0 gm gwn eropzetten en blijft mijn unlock dan behouden of niet. Ik lees wel dat het mogelijk is van 2.2.1 naar 3.0 GM maar niets van de beta’s naar de gm..

  73. Misschien een domme vraag, maar als ik nu os 3.0 installeer over mijn gejailbraekte iPhone, zijn dan alle applicaties volledig verwijderd van mijn iPhone of blijven er nog resten achter in een of andere map op de iPhone? Ik vraag dit om te weten of ik best eerst alle cydia en installer apps verwijder voor ik update. Zo heb ik achteraf misschien meer vrij geheugen. Of verwijdert de update alles?

    Dank bij voorbaat

  74. @Yannick, zit vroeg ik me ook al af:

    Stel dat ik een iPhone heb met fw 2.2.1 met rebelsim en cydia + spellen.
    Als ik hem nu update naar fw 3.0 ben ik dan m’n unlock, jailbreak en spellen kwijt?

  75. @bramgpr

    Je jailbreak zelf ben je normaal kwijt, cydia eveneens omdat het basebestand aangepast wordt. Ik vroeg mij gewoon af of er nog resten overblijven van de apps van cydia, en of ik deze dan achteraf handmatig moet verwijderen indien deze resten geheugen zouden innemen.

  76. Ik heb de beta versie van 3.0 een tijdje terug geïnstalleerd via iTunes 8.2 op mijn gejailbreakte iPhone 3G. Dat ging gewoon goed, en ik heb hem daarna weer zonder problemen opnieuw kunnen jailbreaken.

  77. @Bramgpr

    Met het programmaatje: AptBackup van Cydia kun je al je geïnstalleerde programma’s van Cydia backuppen!

  78. vraagje. ik heb een 3g heb em geupdate naar 3.0 maar wel em terug zetten naar 2.2.1 hoe doe ik dat…..????

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.