Jailbreak iPhone, iPod touch en iPad op iOS 4.3 – 4.3.3

In dit artikel wordt JailbreakMe.com besproken: een jailbreak voor iPhone 3GS, iPhone 4, 3e en 4e generatie iPod touch, iPad en iPad 2 op iOS 4.3 tot en met 4.3.3.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

JailbreakMe.com: installeer CydiaWil je een iPhone, iPod touch of iPad jailbreaken? Makkelijker dan dit kunnen ze het je niet maken! Je kunt nu namelijk een jailbreak uitvoeren op de iPhone 3GS, iPhone 4, 3e en 4e generatie iPod touch, iPad en iPad 2 door simpelweg naar de website JailbreakMe.com te surfen. De JailbreakMe.com methode biedt, afhankelijk van jouw type iDevice, ondersteuning voor iOS 4.3 tot en met iOS 4.3.3. Bredere ondersteuning van iOS 4.2.1 tot en met iOS 4.3.2 volgt later. Het gaat om een felbegeerde untethered jailbreak.

Een iPhone, iPod touch of iPad jailbreaken met JailbreakMe.com

JailbreakMe.com op de iPhone 4
Het jailbreaken van een iPhone, iPod touch of iPad is maar zelden zo simpel als dat het nu is. Je kunt direct op je iPhone, iPod touch of iPad naar JailbreakMe.com surfen en drukt daar op free free gevolgd door install, zoals je gewend bent van de App Store. De jailbreak zal vervolgens uitgevoerd worden en Cydia zal geïnstalleerd worden. De server waarop de website draait zal het vandaag waarschijnlijk zwaar krijgen, dus probeer het op een later moment nog eens als het je niet direct lukt. Een eenmaal uitgevoerde jailbreak is altijd weer ongedaan te maken door je iPhone, iPod touch of iPad met de computer te verbinden en via iTunes te herstellen met een originele firmware van Apple. Naast de bredere ondersteuning voor iOS 4.2.1 tot en met iOS 4.3.2 wordt op een later moment mogelijk ook nog ondersteuning toegevoegd voor de iPhone 3G en 2e generatie iPod touch.

Lees ook onze Handleiding: JailbreakMe.com voor iPhone, iPod touch en iPad.

Momenteel worden de volgende iDevices en firmwareversies ondersteund:

  • iPad: 4.3 tot en met 4.3.3
  • iPad 2: 4.3 en 4.3.3
  • iPhone GS: 4.3 tot en met 4.3.3
  • iPhone 4: 4.3 tot en met 4.3.3
  • iPhone 4-CDMA: 4.2.6 tot en met 4.2.8
  • 3e generatie iPod touch: 4.3, 4.3.2, 4.3.3
  • 4e generatie iPod touch: 4.3 tot en met 4.3.3
Het beveiligingslek waar JailbreakMe.com gebruik van maakt is eenvoudig te patchen voor gebruikers met een jailbreak door PDF Patcher 2 in Cydia te installeren via de BigBoss repository.
De website JailbreakMe.com blijft ook te gebruiken voor de jailbreak van iOS 3.1.2, 3.1.3, 4.0 en 4.0.1 op de iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, 2e tot en met 4e generatie iPod touch en voor de iPad op iOS 3.2 en 3.2.1.
De huidige versie van JailbreakMe.com kan problemen veroorzaken als je gebruik wilt maken van de Camera Connection Kit.

Een verbetering onder de motorkap van JailbreakMe.com

UnionFSComex heeft ook een belangrijke verbetering onder de motorkap van de jailbreak uitgevoerd. Voor beginnende jailbreakers je het genoeg om te weten dat de verbetering betekent dat het uitvoeren van een jailbreak sneller is geworden en dat het misschien mogelijk wordt om het besturingssysteem te updaten zonder dat de jailbreakbestanden worden aangetast. Ben je een gevorderde jailbreaker? In de nieuwe jailbreak wordt de stashing-techniek vervangen door deze tweet.

Ik heb Cydia op mijn iPhone, iPod touch of iPad.. en nu?

Wat ben jij?
Wanneer je Cydia voor de eerste keer opstart op zul je gevraagd worden of je een gebruiker, hacker of ontwikkelaar bent. Maak je keuze en druk rechtsbovenin op Gereed om verder te gaan. Ook zul je de allereerste keer dat je Cydia start op een bepaald toestel gevraagd worden of Cydia automatisch de SHSHs voor je toestel op zal slaan. Het is zeer aan te raden om ervoor te kiezen deze per toestel en per firmware unieke handtekening automatisch op te laten slaan, om ervoor te zorgen dat je altijd naar iOS 4.3.3 en toekomstige firmwareversies zult kunnen herstellen.

Cydia

Bovenaan in Cydia kun je zien voor welke firmwareversies jij de SHSHs hebt en met welke firmwareversies je (naast de meest recente firmwareversie) dus nog zou kunnen herstellen. Via de tab Categorieën kun je een overzicht zien van de verschillende soorten apps en tweaks die je via Cydia kunt downloaden. Achter de tab wijzigingen kun je de meest recente toevoegingen aan het aanbod vinden. Achter Beheren vind je de opties Pakketten en Bronnen. Via Pakketten is het mogelijk om via Cydia geïnstalleerde software te verwijderen. Via Bronnen kun je standaard niet aanwezige repositories toevoegen. Tot slot kun je via de tab Zoeken gericht zoeken op in Cydia aanwezige software.

Een iPhone, iPod touch of iPad jailbreaken in de toekomst

Als je de mogelijkheid wilt behouden om in de toekomst je iPhone, iPod touch of iPad te kunnen blijven jailbreaken, is het van belang om de per iDevice en per firmwareversie unieke handtekening van Apple op te slaan (deze handtekening wordt ook wel de SHSH blobs van een firmwareversie genoemd). Het opslaan van een unieke handtekening van een bepaalde firmwareversie is alleen mogelijk zo lang deze firmwareversie door Apple gesigneerd wordt. Op het moment van schrijven is het daarom alleen mogelijk om de unieke handtekening van iOS 4.3.3 op te slaan. Met deze handtekening zul je jouw iPhone, iPod touch of iPad met iOS 4.3.3 kunnen herstellen en vervolgens kunnen jailbreaken, ook als deze firmwareversie niet meer door Apple gesigneerd wordt en een volgende firmwareversie niet direct untethered te jailbreaken is.

TinyUmbrella

De makkelijkste manier om de unieke handtekening van iOS 4.3.3 op te slaan is door dat te doen via Cydia. Je krijgt deze mogelijkheid als je Cydia voor de eerste keer opstart. Het is ook eenvoudig om de unieke handtekening lokaal op te slaan met behulp van Mac OS X of Windows. Heb je nooit eerder een unieke handtekening voor een iPhone, iPod touch of iPad opgeslagen via TinyUmbrella? Vink dan de optie Request SHSH From Cydia uit in het tabblad Advanced en klik vervolgens op Apply Changes voordat je Save SHSH selecteert.

Doneren aan comex kan via zijn Paypal-account om hem te helpen zijn studiekosten voor Brown University te betalen: comexk@gmail.com
Voor hulp bij specifieke vragen en problemen zijn de reacties niet geschikt. Je zult met dergelijke vragen het beste geholpen worden op het iCulture jailbreak-forum.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juli 2011, 19:41
Categorie Jailbreak
Onderwerpen comex, ipad, ipod touch, jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.