iWork voor iCloud

iWork-update met aangepast design en deelfuncties nu beschikbaar

De iWork-apps voor web, iOS en Mac krijgen een verbeterd ontwerp en verschillende andere verbeteringen.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iWork voor iCloudApple heeft vandaag aanpassingen aan het design van iWork voor iCloud doorgevoerd. Beta-applicaties Pages, Numbers en Keynote krijgen alledrie een reeks vernieuwingen. Ook zijn er updates voor de iWork-applicaties voor iOS en Mac uitgebracht die ook andere verbeteringen bieden. Deze updates zijn vereist om de documenten in iWork voor iCloud te kunnen bewerken.

iCloud pages updatesAlle apps hebben verbeterde ondersteuning voor Retina-schermen gekregen en een nieuw ontwerp voor het tabblad om te bewerken. Ook is het nu mogelijk om documenten via iCloud te delen zonder dat de lezer schrijfrechten heeft. Voorheen had elke lezer automatisch schrijfrechten, waardoor iedereen documenten kon aanpassen. Ook is het vanaf nu mogelijk om documenten in de apps op naam te zoeken.

De verschillende iOS-applicaties kregen ook nog enkele specifieke vernieuwingen. Zo brengen de updates voor tekstverwerker Pages ondersteuning voor het tonen van diagrammen in geïmporteerde bestanden, nieuwe sjablonen en verbeterde tekstomloop. PowerPoint-concurrent Keynote heeft die ondersteuning voor diagrammen ook gekregen. Excel-alternatief Numbers heeft verbeterde pop-up menu’s, ondersteunt sneller importeren van CSV-bestanden en biedt naast andere verbeteringen ook verbeterde compatibiliteit met Microsoft Excel. Naast de eerder genoemde verbeteringen, hebben ook de Mac-applicaties van iWork een flink aantal aanpassingen gekregen.

De vernieuwingen volgen slechts enkele dagen na de langverwachte introductie van Office voor iPad, waarbij de iPhone-variant voor consumenten nu gratis te gebruiken is. Hoewel Apple de komst van Office op meerdere manieren toejuichte (de apps werden uitgelicht in de App Store en Tim Cook stuurde zelfs een felicitatietweet de wereld in), lijken de vernieuwingen van vandaag een reactie op de succesvolle introductie van Office voor iPad.

Downloaden:

  • Pages (€8,99, universeel, iOS 7.0+)
  • Numbers (€8,99, universeel, iOS 7.0+)
  • Keynote (€8,99, universeel, iOS 7.0+)

Mac:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:33
Categorie Apple
Onderwerp iwork

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.