‘iWatch met 2,5-inch scherm komt in oktober en kan draadloos opladen’

Volgens Reuters komt de iWatch in oktober op de markt en heeft de mogelijkheid om draadloos op te laden.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iWatch concept Edgar Rios 1Apple is van plan om de iWatch in oktober op de markt te brengen. De productie gaat volgende maand van start bij de Taiwanese fabrikant Quanta, die naar verwachting voor het merendeel van de productie verantwoordelijk zal zijn. Apple verwacht in het eerste jaar dat de iWatch op de markt is zo’n 50 miljoen exemplaren te kunnen verkopen. Dat meldt Reuters op basis van eigen bronnen bekend met Apple’s plannen. Volgens de bronnen heeft de iWatch een scherm van 2,5-inch en is het horloge ‘enigszins rechthoekig’ van vorm. Ook spreken de bronnen over een aanraakgevoelige interface en de mogelijkheid om draadloos te kunnen opladen, in lijn met eerdere berichten.


Reuters is inmiddels de derde bron die spreekt over een introductie in oktober dit jaar. Ook de Japanse zakenkrant Nikkei schreef eerder dat Apple de iWatch in oktober op de markt zou willen brengen. Die berichtgeving werd later bevestigd (zie update) door Re/code, dat erom bekend staat om korte lijntjes met Apple te hebben.

De bronnen spreken daarnaast over een schermpje dat enigszins uitsteekt uit de band van het horloge, waardoor een gebogen vorm zou ontstaan. Het scherm wordt naar verluidt geproduceerd door LG. Nikkei stelde eerder al dat de iWatch een gebogen scherm zou krijgen. Hoewel er al veel gesproken is over sensoren in het apparaat, spreken de bronnen van Reuters specifiek over één bepaalde sensor. De iWatch krijgt volgens hen een sensor om de polshartslag van een gebruiker te kunnen monitoren. Die specifieke sensor wordt geproduceerd door het in Singapore gevestigde Heptagon.

De afbeelding hierboven is een conceptafbeelding en geen foto van de iWatch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.