Uitgelicht
WWDC 2023: alle highlights
Toon of verberg de lijst met posts

‘iPhone 6 krijgt LTE Advanced’

De iPhone 6 krijgt ondersteuning voor de snelle netwerktechnologie LTE Advanced. Dat zegt de CEO van Vodafone Nederland.

lte-advanced-iphoneDe iPhone 6 krijgt vrijwel zeker LTE Advanced, de snelle netwerktechnologie waarmee je snelheden van 200 Mbps kunt halen. Die conclusie is op te maken uit uitspraken van CEO Rob Shuter van Vodafone Nederland. Shuter sprak tijdens een persbijeenkomst in Amsterdam over “onze vrienden uit Californië”, die binnen enkele maanden waarschijnlijk een geschikt toestel voor LTE Advanced gaan uitbrengen. Eerder sprak KPN al over geruchten dat de iPhone 6 ondersteuning voor LTE Advanced gaat krijgen.


Shuter zei letterlijk:

We need cat 6 handsets to come out. And of course from our friends in California, I’m sure, are gonna be some wooonderful handsets coming out in the coming months. We wanna make sure our network is ready for that.

Apple loopt zeker niet achter als het om ondersteuning van LTE-Advanced gaat. Op dit moment zijn er in Nederland nog geen smartphones of tablets die het ondersteunen. De komende maanden worden wel de eerste toestellen verwacht. Samsung heeft in Zuid-Korea al een versie van de Galaxy S5 laten zien, die gebruik kan maken van LTE Advanced. Dit toestel werd tijdens de persbijeenkomsten van KPN en Vodafone ook gebruikt om LTE Advanced te demonstreren. Daarbij werden snelheden gehaald boven 200 Mbps. Samsung Nederland zegt geen plannen te hebben om de S5 met LTE Advanced-ondersteuning in Nederland uit te brengen.

KPN gaat vanaf juli bezig met de uitrol van LTE Advanced in Nederland, Vodafone denkt dit najaar de eerste masten te hebben staan in de tien grote steden. Eind van het jaar moeten het 50 steden zijn. Er zijn hoge verwachting van de snelle netwerktechnologie. In 2018 zouden er wereldwijd bijna 1 miljard mensen op LTE Advanced moeten zijn aangesloten. Dat blijkt uit een rapport van iDate, die verwacht dat 2014 een duidelijk groeijaar zal worden voor LTE Advanced. De eerste commerciële uitrol vond in 2013 al in Zuid-Korea plaats. Nu is ook Europa aan de beurt: Europese operators zijn in 2014 druk bezig om hun netwerken te updaten en diensten aan te bieden op basis van geaggregeerd spectrum. Dit houdt in dat meerdere frequentieblokken worden gebruikt, zodat meer capaciteit en dus ook meer snelheid mogelijk is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.