‘iWatch heeft last van problemen met scherm en batterij’

Apple kampt met problemen met het scherm en de batterij van de iWatch, aldus The Information.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iwatch-kleurtjesApple kijkt naar een nieuwe schermtechnologie voor de iWatch, in de hoop zo batterijproblemen met het horloge op te lossen. Dit vertellen anonieme bronnen aan The Information. Het blijkt echter lastig om te besluiten wat voor scherm er dan wel zal worden gebruikt. Geruchten wijzen ondertussen ook op andere productieproblemen met de iWatch. Afgelopen week bleek dat de helft van alle geproduceerde horloges werd afgekeurd wegens kwaliteitsproblemen. Toen werd de afwerking van de horloge-behuizing als oorzaak genoemd.

iWatch-prototypes hebben al langer last van batterijproblemen. In maart 2013 bleek dat vroege versies van het horloge al na een paar dagen leeg waren, terwijl Apple streef naar een accuduur van vier tot vijf dagen.

Volgens The Information is Apple-medewerker Bryan James ook overgestapt naar Tony Fadell’s bedrijf Nest. James werkte volgens de bronnen mee aan de iWatch en staat in een Apple-patent vermeld als bedenker van een horloge dat lijkt op de iWatch. Op dit patent staat ook Nest-medewerker Matt Rogers, die vroeger bij Apple werkte. James speelde een belangrijke rol bij de ontwikkeling van nieuwe iPods, waardoor de overstap naar Nest alleen maar meer bijzonder is. Nest-CEO Tony Fadell was ooit Apple’s iPod-topman.

Hoewel we al meerdere verhalen over de iWatch-productie voorbij zagen komen, heeft Apple het horloge nog niet aangekondigd. Verwachting is dat dit in 2014 zal gebeuren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2014, 18:05
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iwatch, nest

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.