iculture-vandaag
iCulture Vandaag

iCulture Vandaag: dit was dinsdag 7 januari 2014

In iCulture Vandaag: advertenties die je ongewild naar de App Store doorsturen, miljardenomzet voor App Store in 2013, iOS 7.1 beta 3, WhatsApp-concurrent Omlet, het nieuwe sociale netwerk Jelly en verschillende nieuwe accessoires.

app store feature feestVandaag besteedden we aandacht een groeiend probleem dat tot veel ergernis leidt: advertenties die je ongevraagd doorsturen naar de App Store. Android en iOS worden vaak met elkaar vergeleken; uit onderzoek blijkt nu dat, hoewel apps voor Android gemiddeld duurder zijn dan voor iOS, gebruikers ongeveer even tevreden zijn over apps. Apple maakte bekend dat de App Store in 2013 een omzet van 10 miljard dollar draaide, waarbij feestmaand december alleen al goed was voor een miljard omzet. Ook kwam iOS 7 beta 3 beschikbaar voor ontwikkelaars met wederom de nodige visuele aanpassingen, zoals een nieuwe interface om je iPhone uit te schakelen. Maar deze dinsdag passeerden ook weer de nodige apps de revue. Zo keken we naar Omlet, een nieuwe gratis sms-dienst die de strijd met WhatsApp wil aangaan en we hebben er een nieuw sociaal netwerk bij: Jelly brengt foto’s en mensen samen om antwoord te krijgen op prangende vragen.

Nieuws

  • Advertenties van Candy Crush Saga blijken je steeds vaker ongevraagd naar de App Store door te sturen.
  • Hoewel populaire apps voor Android gemiddeld duurder zijn dan voor iOS, zijn gebruikers van beide platformen ongeveer even tevreden over apps.
  • In 2013 behaalde de App Store een totaalomzet van 10 miljard dollar, waarbij december al goed was voor een tiende van het totaal.
  • Op zoek naar apps voor je (oudere) iDevice? Find Old Apps maakt zoeken naar oudere apps eenvoudig.
  • Apple stelde iOS 7.1 beta 3 beschikbaar met een vernieuwde afsluit-interface en meer visuele wijzigingen.

Apps

  • Sociaal netwerk Path is sneller na de laatste update en kan voortaan berichten naar WordPress doorzetten.
  • Is er nog plek voor een nieuwe gratis sms-app? Omlet probeert het met chatboxen voor een specifieke locatie.
  • De Nederlandse projectplanning-app Viadesk krijgt ondersteuning voor taakbeheer.
  • Twitter-oprichter Biz Stone introduceert Jelly: foto’s en mensen vanuit je bestaande sociale netwerken samenbrengen om antwoord te krijgen op vragen.

Accessoires

Ook leuk

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 januari 2014, 22:18
Categorie Round-up
Onderwerp iculture vandaag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.