‘iWatch komt in september, levering componenten gestart’

De iWatch komt in september, zegt Digitimes. Toeleveranciers hebben al flexibele printplaatjes voor de iWatch geleverd.

apple-iwatch-conceptDrie Apple-toeleveranciers zijn begonnen met het leveren van flexibele printplaatjes voor de iWatch. Het horloge zal in september op de markt komen, beweert DigiTimes. Gisteren waren er ook al geruchten dat Apple in het derde kwartaal van 2014 de iWatch gaat aankondigen. Een aankondiging in september zou betekenen dat het horloge vrijwel gelijktijdig met de iPhone 6 en iOS 8 beschikbaar komt.

Deze keer zijn het fabrikanten Flexium Interconnect, Zhen Ding Technology Holding en Career Technology die het nieuws over de iWatch weer aanwakkeren. Deze drie toeleveranciers hebben testmaterialen voor de flexibele printplaatjes geleverd, die momenteel door Apple worden getest. Momenteel is Zhen Ding Technology Holding de grootste leverancier van dergelijke onderdelen aan Apple. Het bedrijf heeft plannen om de productie op te voeren, om ook aan de toegenomen vraag naar iPhone- en iPad-printplaten te kunnen voldoen. Digitimes, die een wat wisselende reputatie heeft, baseert zich op bronnen uit de industrie. Apple zou voor het einde van het jaar al 65 miljoen stuks van de iWatch kunnen verkopen, aldus analisten.

Details over de iWatch zijn nog schaars, maar er wordt gesproken over biometrische sensoren waarmee je allerlei gezondheidsfuncties kunt meten zoals hartslag en huidtemperatuur. Er hoort een Healthbook-app bij waarmee je allerlei andere gezondheidsdata zoals gewicht en verbrande calorieën kunt vastleggen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 april 2014, 8:36
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.