iculture-vandaag
iCulture Vandaag

iCulture Vandaag: dit was dinsdag 8 april 2014

Vandaag op iCulture: iOS 7 op 87 procent iDevices, Apple wil zelf baseband-chip maken, iBeacons voor musea, geruchten over de iWatch en meer.

ios7-logoApple heeft weer nieuwe cijfers over iOS 7 bekendgemaakt. Inmiddels beschikt 87 procent van alle iDevices over de laatste versie van het iOS-besturingssysteem. Ondertussen wil Apple steeds onafhankelijker worden van externe leveranciers. Een eigen baseband-chip voor de iPhone moet daarbij helpen. Ook nieuwe geruchten over de verschijningsdatum van de iWatch, iBeacons voor musea en onderweg via je vaste nummer bellen met een nieuwe app van Ziggo. Verder nog meer vandaag: zonnepanelen meten met Eneco Zon, samen soundboards maken in Noisy, fietsnavigatie-app Co-Rider en reisdating-app Else.

Nieuws

Apps

Accessoires

 • COVR is een volledige iPhone-case met een slimme lenssppiegel om foto’s vanuit andere hoeken kunt maken.
 • Hoe sleep je de stethoscoop de 21ste eeuw binnen? Door digitale functies, die je via een app kunt uitlezen.

Rubrieken

 • In iCulture Deals hebben we een iPhone 5c met korting, een fijne iCulture Shop-aanbieding en veel apps en games voor iOS en Mac.
 • In iCulture speelt kijken we alvast naar de nieuwe Family Guy-game die in Nieuw-Zeeland uitkwam, David. is een game en het Nederlandse 2048 Merge.

Nog meer vandaag

Apps die leuk zijn om te noemen, maar niet besproken zijn in een apart artikel:

 • Denk je aan zonnepanelen op het dak? De iPhone-app Eneco Zon (gratis) helpt je een meting te doen doormidddel van augmented reality. Richt de camera op het dak, versleep de hoeken en de omvang van het dak wordt uitgerekend. Vervolgens kan je een offerte opvragen bij de energiemaatschappij.
 • Een soundboard maken samen met vrienden. Dat is de originele insteek van de Nederlandse app Noisy (gratis, afgebeeld). Je verstuurt foto’s en een geluid. Die wordt opgenomen in de vergaarbak van een groep en zo heb je de geluidsfragmenten van de groep bij elkaar, om iedereen op elk moment mee lastig te vallen of te confronteren.
 • Fietsnavigatie-app Co-Rider (gratis) is een stuk handiger geworden. Je hebt niet langer een koptelefoontje nodig om gesproken instructies te krijgen over waar je heen moet tijdens het fietsen: in plaats daarvan kan je de instructies op de luidspreker afspelen en de route groot in beeld zien. De navigatie is een in-app aankoop van 4,49 euro.
 • Een uitdaging: de Nederlandse app Else van Ruud Winder wil reizigers samen op weg helpen. Via de applicatie op iPhone kunnen ze elkaar vinden en verzoeken doen op basis van een profiel. Misschien mag je het ook wel een dating-app voor bij het reizen noemen?
 • Met de handige iKenteken-app (gratis) is het nu mogelijk om favoriete kentekens op te slaan en te filteren op verschillende criteria. Ook geeft de app een indicatie wat een auto per maand kost, de zogeheten bijtelling.
 • Nog eentje dan: de zakelijke reiskosten-app Reisbalans (gratis) is behoorlijk op de schop gegaan. De vernieuwde app heeft een schuifmenu, ziet er veel netter uit en geeft je de mogelijkheid om kilometerstanden te bekijken en in te voeren. Niet op te voeren, zoals de update-omschrijving in de App Store impliceert…

   Reageren kan op de afzonderlijke artikelen.

   Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 april 2014, 22:00
Categorie Round-up
Onderwerp iculture vandaag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.