Fraai iWatch-concept maakt zelfs Apple-website na

Twee ontwerpers hebben het meest uitgebreide iWatch-concept tot nu toe uitgewerkt in een volledig functionele website.

iWatch concept CostaWe worden de laatste tijd nogal overspoeld met verschillende concepten van de iWatch. Elke zichzelf respecterende ontwerper wil laten zien wat hij of zij kan. Dit leidt regelmatig tot prachtige concepten. Maar zelden gaat een ontwerper zo ver als de in Londen woonachtige Spanjaard Fran Costa. Hij werkte niet alleen een concept van de langverwachte iWatch tot in detail uit, maar bespaarde ook het marketing- en communicatieteam van Apple een hoop werk. Samen met collega Cris Alguacil staken zij namelijk meteen de website van Apple in een nieuw jasje en ontwierpen alle productpagina’s voor het nieuwe product, compleet met video’s, accessoires en voorbeelden van alle apps.


Ze lieten zich bij het ontwerp van hun iWatch-concept inspireren door de vele geruchten die de ronde doen en inmiddels ook steeds concreter worden. De website beschrijft drie iWatch-modellen in de kleuren van de iPhone 5s: goud, zwart en wit met saffierscherm en 8 GB, 16 GB of 32 GB opslagcapaciteit. De mogelijkheden, zoals een 2,4-inch gebogen beeldscherm, Touch ID, dubbele camera, 15-urige accuduur en zelfs draadloze Bluetooth EarPods, worden geheel in Apple-stijl op een aparte pagina beschreven.

iWatch concept Costa op een rij

Ook de apps en mogelijkheden van het slimme horloge worden apart beschreven. Waar de iPad geen eigen Klok-applicatie heeft, vormt die op de iWatch – het is immers een horloge – juist het middelpunt van het besturingssysteem. Ook alle andere apps, zoals Maps, Siri en zelfs Mail, uit iOS 7 zijn aanwezig in het uitgewerkte concept.

Alle technische specificaties, zoals afmetingen en connectiviteit, zijn te vinden op een aparte pagina, zoals we ook van Apple gewend zijn. Het enige wat nog ontbreekt is de prijs. Daar durfden de bedenkers blijkbaar ook geen gok over te doen. Er wordt gefluisterd dat het duurste model wel eens duizenden dollars zou kunnen kosten, iets wat de meeste iCulture-lezers volgens een eigen peiling niet bereid zijn om te betalen.

Costa en Alguacil, beide Apple-fans en -volgers, schrijven in een toelichting op de website dat zij met dit omvangrijke project wilden laten zien wat ze kunnen, zichzelf wilden ontwikkelen en bovenal laten zien dat elk idee vanuit enthousiasme en toewijding uitvoerbaar is. De kans lijkt groot dat na het zien van hun werk de projecten wel zullen binnenstromen.

Meer details en foto’s: iWatch – ifyoucouldseethefuture

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 april 2014, 17:30
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.