Reacties voor: iTunes 9 breekt iPhoneBrowser en iPhoneExplorer (jailbreak)

Een korte waarschuwing voor mensen met een gejailbreakte iPhone die iPhoneBrowser of iPhoneExplorer gebruiken om bestanden van en naar hun iPhone te kopiëren: voer geen update naar iTunes 9 uit.
Sander Kleijn - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 31 reacties

  1. ja, had ik dat maar geweten :}

    lang leve DiskAid (welke nog wel werkt)

  2. Lang leve SSH 🙂

  3. oohh, ik heb nu itunes 9, maar mijn wifi is kapot.. maar als rudeboy zegt dat DiskAid nog wel werkt, ben ik heel blij!

  4. Ja maar vind iPhoneBrowser tog wat fijner dan DiskAid, denk ook niet dat ik ga upgraden dus…

  5. beetje jammer. iemand enig idee wanneer iphonebrowser wel weer werkt? Weekje ofzo?

  6. Waarom gebruiken jullie niet gewoon Cyberduck of WinSCP oid?

  7. .

    Origineel geplaatst door Mindreavert
    Waarom gebruiken jullie niet gewoon Cyberduck of WinSCP oid?

    Omdat Phonebrowser veel sneller en handiger (Gui) toegang geeft tot photos, notes en andere files. Apple wringt zich daar steeds tussen terwijl die bestanden gewoon van jou zijn en niet van haar. PhoneView doet het wel met SL

  8. Sorry dat ik het zeg maar iPhoneExplorer doet het gewoon hoor.

  9. euhmm op de site van iphone explorer kan je versie 0.96 downloaden en die VEREIST zelfs itunes 9…

  10. Wat een gezeik weer! Ik ben er wel een beetje klaar mee. Was bij onze zuiderburen om een unlock versie van de 3GS te kopen, maar wat blijkt: Apple kan niet leveren! Wil je eindelijk de LEGALITEIT in, kan dat ook niet! Wat een gezeik!

  11. Nu heb ik dat OpenSSH geïnstalleerd, maar heb geen flauw idee hoe ik dat open op de pc….
    Gelukkig werkt WinSCP ook!

  12. Ik gebruik altijd T-Pot in Total Commander, en werkt met iTunes 9 zonder problemen.

    gr.,
    Frepke

  13. @allaiphone:

    Origineel geplaatst door allaiphone
    Wat een gezeik weer! Ik ben er wel een beetje klaar mee. Was bij onze zuiderburen om een unlock versie van de 3GS te kopen, maar wat blijkt: Apple kan niet leveren! Wil je eindelijk de LEGALITEIT in, kan dat ook niet! Wat een gezeik!

    tja ik zit zelf al een maand te wachten heel belgie is uitverkocht

  14. Origineel geplaatst door Serena
    Nu heb ik dat OpenSSH geïnstalleerd, maar heb geen flauw idee hoe ik dat open op de pc….Gelukkig werkt WinSCP ook!

    SSH is toch nodig om WinSCP te kunnen gebruiken of snap ik het niet!!?

  15. “Breekt” is wel een beetje erg letterlijk vertaald.

  16. Origineel geplaatst door PazSSH is toch nodig om WinSCP te kunnen gebruiken of snap ik het niet!!?

    Oh, dan heb ik het dus toch goed gedaan!!! Thnx!!!

  17. Origineel geplaatst door dannyy
    maar als rudeboy zegt dat DiskAid nog wel werkt, ben ik heel blij!

    Yep, DiskAid werkt bij mij op Vista/ Itunes9/ 3GS met 3.1 zonder jailbreak nog steeds naar behoren!

  18. @Paz:
    Ja misschien verwoord ik het niet helemaal goed. Maar WinsSCP ga je in de root van de iphone. Daarin staan dus allerlei mappen en bestanden waar je van apple niet mag aankomen, omdat je als je niet weet wat je doet, de telefoon helemaal kapot kan maken. OpenSSH die doorbreekt zou maar zeggen de beveiliging die apple er op heeft gezet. Daarna kan je met een programma als WinSCP in de root van de iPhone.

    WinSCP is alleen zo dat je met een wifi netwerk moet inloggen. Al kan je ook winSCP via usb werken door een programma als iTunnel.

    Verder heb je ook nog een aantal andere usb oplossingen om in de root van je iphone te komen, MAAR niet gaan uitproberen als je echt niet weet wat je aan het doen bent. Anders moet je je iphone weer restoren, zonde van je tijd

  19. @allaiphone: wat bedoel je met legaliteit? Steel je ze tot nu toe???

  20. @Rene. Nieuwenhuis: Zou je bijna gaan doen, ja. Ik ben van mening dat er aan jailbreaken een illegaal tintje zit, vandaar mijn woordkeuze ‘legaliteit’ 😉

  21. Er is niks illegaals aan jailbreaken. Feit.

  22. @Marco: Inbreken in of op copyrights, patenten, etc. is altijd strafbaar. Het is aan de eigenaar of hij er een zaak van wil maken …

  23. @allaiphone: Echter is het zo in Nederland, dat als je iets koopt, je er mee mag doen wat je wilt… Het is immers je eigendom. Apple mag dan wel zeggen: we helpen je niet, is je eigen schuld.
    Maar Jailbreaken en Unlocken is in NL volkomen legaal.

    Bij Jailbreaken breek je niet in op patenten of copyrights, dus dat is geen probleem.

    (ik snap je punt overigens wel 😉 )

  24. Origineel geplaatst door Serena
    Nu heb ik dat OpenSSH geïnstalleerd, maar heb geen flauw idee hoe ik dat open op de pc….
    Gelukkig werkt WinSCP ook!

    Uhm, je hebt OpenSSH nodig om via WinSCP verbinding te maken met je iPhone 😉 Heb je dat niet, faalt je SSH verbinding.

  25. on my laptop iphone browser works ok , have itunes 9 installed , i always have itunes closed before i open the iphone browser , talking of itunes the next upgrade will check your iphone ipod ect to see if you have the latest upgrade installed , if not then itunes will not sync with your iphone until you upgrade , looks like the apple wants to bite us back 🙁

  26. iPhoneExplorer werkt hier nog gewoon hoor!!
    Heb iTunes 9.
    MVG Thomas

  27. @sNicker:

    Origineel geplaatst door sNicker
    @allaiphone: Echter is het zo in Nederland, dat als je iets koopt, je er mee mag doen wat je wilt… Het is immers je eigendom.

    Dus wanneer je een mes koopt en vervolgens iemand daarmee iets aandoet is dat toegestaan omdat het jouw eigendom is? Lijkt me niet!
    In Amerika is Jailbreaken verboden. Hier (nog) niet, maar als justitie iets meer hun beste doet …

  28. Hallo allemaal,

    Hier en nieuwe gebruiker van Iphone 3gs 3.01 gejailbreaked.

    Nu heb ik itunes geupdated naar 9.0.0.70.
    Maar mijn vraag is wat werkt er dan niet meer?

  29. Origineel geplaatst door sNicker
    @allaiphone: Echter is het zo in Nederland, dat als je iets koopt, je er mee mag doen wat je wilt… Het is immers je eigendom. Apple mag dan wel zeggen: we helpen je niet, is je eigen schuld.
    Maar Jailbreaken en Unlocken is in NL volkomen legaal.Bij Jailbreaken breek je niet in op patenten of copyrights, dus dat is geen probleem.(ik snap je punt overigens wel )

    Vraag is of je de telefoon koopt of een licentie van de telefoon neemt. Net als met veel software die je eigenlijk ook niet koopt, maar een gebruiks licentie van krijgt.

    Ik mag ook niet mijn Windows licentie zomaar op elke PC installeren, terwijl het toch lijkt alsof je de software gekocht hebt. Maar in feite dus alleen een gebruikslicentie.

  30. Origineel geplaatst door Gabrie
    Origineel geplaatst door sNicker@allaiphone: Echter is het zo in Nederland, dat als je iets koopt, je er mee mag doen wat je wilt… Het is immers je eigendom. Apple mag dan wel zeggen: we helpen je niet, is je eigen schuld.Maar Jailbreaken en Unlocken is in NL volkomen legaal.Bij Jailbreaken breek je niet in op patenten of copyrights, dus dat is geen probleem.(ik snap je punt overigens wel )Vraag is of je de telefoon koopt of een licentie van de telefoon neemt. Net als met veel software die je eigenlijk ook niet koopt, maar een gebruiks licentie van krijgt. Ik mag ook niet mijn Windows licentie zomaar op elke PC installeren, terwijl het toch lijkt alsof je de software gekocht hebt. Maar in feite dus alleen een gebruikslicentie.

    Zoals jij het zegt lijkt het net of je je iPhone in bruikleen hebt, en dat lijkt me toch echt niet het geval, je hebt er voor betaald ,dus is het je eigendom, immers als je een auto koopt bij de garage, heb je die auto toch ook niet in gebruik van die gearage, nee jij hebt hem gekocht, het is jouw eigendomen mag je ermee doen wat jij wilt !. Dit geld ook voor de software, software icm met hardware moet je voor betalen, dat je toch gedaan ??

  31. Zoals jij het zegt lijkt het net of je je iPhone in bruikleen hebt, en dat lijkt me toch echt niet het geval, je hebt er voor betaald ,dus is het je eigendom, immers als je een auto koopt bij de garage, heb je die auto toch ook niet in gebruik van die gearage, nee jij hebt hem gekocht, het is jouw eigendomen mag je ermee doen wat jij wilt !. Dit geld ook voor de software, software icm met hardware moet je voor betalen, dat je toch gedaan ??

    Nu ben ik toevallig de nieuw gekochte iPhone van mijn vriendin aan het activeren en staat er een mooi scherm met licentie voorwaarden, even wat stukjes los gekopieerd:
    – U verklaart zich akkoord met de licentie overeenkomst voor apple iPhone
    – Licentie gebruik voor 1 computer
    – indien u het niet eens bent met de licentie voorwaarden retourneert u de iphone conform de voorwaarde voor retournering van apple
    – Bij punt 1. Algemeen: De software, documentatie, interface, (hoop blablabla) worden aan u in licentie gegeven, niet verkocht, door Apple inc.

    Dus je zou de iPhone wel mogen gebruiken en precies doen zoals jij graag wilt, maar dan moet je wel het iPhone OS eraf halen en zelf je OS er voor schrijven.

    Gabrie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.