Bus en Bus NL krijgen concurrentie van Connexxion-app

Het Nederlandse bedrijfje Equatior gaat een iPhone-applicatie voor Connexxion ontwikkelen. Het bevat een Google Map met de dichtstbijzijnde bushalte en de actuele dienstregeling.

bushalteHet Nederlandse bedrijfje Equatior gaat een iPhone-applicatie voor Connexxion ontwikkelen. De applicatie zal reizigers de weg wijzen in het busvervoer, net als Bus NL (gratis) en Bus (€2,99) al eerder deden. Equatior is opgericht door drie tieners in de leeftijd van 13 tot 15 jaar. Connexxion wil met de applicatie extra service bieden en wil bovendien jonge ondernemers de kans bieden om zich verder te ontwikkelen. Wat de prijs van de applicatie zal zijn en wanneer het op de markt komt, is in het vandaag uitgebrachte persbericht nog niet bekendgemaakt.

Wel wordt er al iets gezegd over de functionaliteit van de app: het wordt mogelijk om via Google Maps een bushalte in de buurt te zoeken. Ook kun je de actuele dienstregeling van Connexxion bekijken en reizen vooraf plannen. Er wordt daarbij ook rekening gehouden met vertragingen en omleidingen. Of je ook de daadwerkelijke aankomsttijden van de bussen mee kunt checken, zoals 9292ov Pro (€2,39) straks uitgebreider gaat aanbieden, zal moeten blijken.

Via: persbericht via e-mail

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 september 2009, 14:33
Categorie iDevices
Onderwerp bus

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.