iShuttr, de case die van je iPhone een ‘echte’ camera maakt

De iShuttr is een case voor de iPhone 4 met een eigen lichtbron, ingebouwde batterij en fysieke knoppen om foto's mee te maken. Het Kickstarter-project heeft nog 76 dagen om gefinancierd te worden. Geïnteresseerde investeerders krijgen vanaf 50 dollar een case.

ishuttr witMobieltjes worden steeds vaker gebruikt om tijdens het reizen even snel een foto te maken. Het blijft niet beperkt tot snapshots, want er zijn ook professionele fotografen die met de iPhone echt mooie foto’s maken. Op Flickr is de iPhone 4 zelfs op weg om de meestgebruikte camera te worden. Toch is volgens Robert Haleluk de camera van de iPhone 4 niet helemaal perfect, want de camera voldoet niet aan de eerste regel van het fotograferen: belichting. Daarom bedacht hij samen met een vriend de iShuttr, een case voor de iPhone 4 die onder andere een eigen (krachtiger) lichtbron heeft.

ishuttr white tripodNaast een eigen lichtbron heeft de case nog meer functies. De iShuttr heeft ook een LiPO-batterij ingebouwd, die je kunt opladen door middel van een mini-USB-poort aan de onderkant van de case. Met diezelfde USB-poort kun je ook de foto’s van je iPhone afhalen.

Ook heeft de case knoppen waarmee je kunt in- en uitzoomen via Apple’s eigen camera-app. Daarnaast hebben de bedenkers ook voor een fysieke sluiterknop gezorgd. Want, zo beredeneren zij, als je via het touchscreen op de sluiterknop drukt, kun je per ongeluk de camera bewegen waardoor je foto onduidelijk kan worden. Voor de wat professionelere fotografen die de iPhone 4 gebruiken om foto’s mee te maken hebben ze in het design ook rekening gehouden met het gebruik van een statief.

Geïnteresseerden kunnen bij het Kickstarter-project een case reserveren als ze meer dan 50 dollar investeren. Als je 100 dollar of meer investeert krijg je twee cases en twee mini-tripods. Mocht je écht in het project geloven, dan krijg je bij een investering van meer dan 250 dollar een gepersonaliseerde case, een standaard case en een professionele tripod. Het doel van de bedenkers is om 50.000 dollar op te halen, zodat ze de case ook door Apple kunnen laten testen. Het project loopt nog tot 14 augustus, dus op het moment van schrijven hebben ze nog 76 dagen om een groot bedrag op te halen.

Meer informatie kun je vinden op de project-pagina van Kickstarter.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 mei 2011, 14:50
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerpen flickr, fotografie, hoesje, kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.