‘iPhone 4S krijgt A5-cpu en geïntegreerde simkaart, iPhone 5 in voorjaar 2012’

Volgens het Japanse Macotakara krijgt de volgende iPhone – iPhone 4S – een A5-cpu, 8-megapixel camera en een geïntegreerde simkaart.

iPhone 4We hoeven waarschijnlijk volgende week geen nieuwe iPhone te verwachten, maar toch duiken er deze laatste week voor Apple’s ontwikkelaarsconferentie WWDC van start gaat opnieuw weer geruchten over het toestel op. Volgens het Japanse Macotakara krijgt de volgende iPhone, naar verluidt de iPhone 4S, een A5-cpu, 8-megapixel camera en een geïntegreerde simkaart. Dit stelt de website op basis van een anonieme bron.

Het zou gaan om een processor gebaseerd op ARM Cortex-A9, beter bekend als Apple’s eigen A5-cpu. Eerdere berichten spraken ook al over een A5-cpu, maar dan wel een dual-core variant zoals de iPad 2 heeft. Macotakara’s bron weet naar eigen zeggen niet zeker of het om een single- of dual-coreprocessor zou gaan. Het toestel zou geschikt zijn voor zowel het netwerk van AT&T als dat van Verizon en daarvoor drie tot vier antennes bevatten. Er komt dus geen aparte CDMA-variant zoals wel het geval is bij de iPhone 4. Ook krijgt de iPhone 4S een 8-megapixel camera.

Een opvallend detail in het bericht van Macotakara is het feit dat de simkaart van de iPhone 4S niet meer verwisselbaar zou zijn maar in het toestel is geïntegreerd. Apple zou inderdaad bezig zijn geweest met een geïntegreerde simkaart, een zogenaamde e-SIM. Telecomoperators zijn geen voorstander van het systeem, omdat het de relatie tussen operators en klanten zou ondermijnen. Onlangs stelde de CEO van het Franse telecombedrijf France Telecom nog dat men samen met Apple aan een kleinere simkaart werkt en dat het e-SIM-project van de baan zou zijn.

Eerdere berichten stelden dat de productie van de volgende iPhone in juli of augustus van start gaat, waarna het toestel in september op de markt komt. Het toestel zou qua ontwerp echter niet of nauwelijks verschillen van de iPhone 4, maar wel enigszins “verbeterd” zijn. De iPhone 4S zou volgens Macotakara al eind juli of begin augustus op de markt komen. Een volledig nieuwe iPhone — de iPhone 5 volgens Macotakara — staat pas voorjaar 2012 bij Apple op de planning, aldus de website. Dat ligt in lijn met eerdere geruchten dat de productie van het toestel pas in het najaar van 2011 van start zou gaan.

Via: 9to5Mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 mei 2011, 21:57
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen a5, geruchten, iPhone 4s, simkaart

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.