iPhone-verzekering leidt tot rel bij Carphone Warehouse

Carphone Warehouse is verwikkeld in een schandaal, nadat een Brits consumentenprogramma ontdekte dat bij een aantal winkels onjuiste adviezen over telefoonverzekeringen werden gegeven.

Carphone WarehouseTussenhandelaren kunnen soms rare dingen doen om wat extra commissie op te schrapen. In de VS doken eerder al verhalen op over klanten die in de AT&T Store gedwongen werden om allerlei accessoires bij hun iPhone te kopen. Nu is er ook een rel rond de Britse Carphone Warehouse uitgebroken. Daarbij gaat het niet om het aansmeren van extra accessoires, maar om een verzekeringspakket. Het consumentenprogramma BBC One Watchdog stuurde undercover enkele kopers op pad en ontdekte dat personeel van Carphone Warehouse misleidende informatie gebruikt om mensen een verzekering aan te praten.

Klanten kregen te horen dat ze bij verlies of diefstal van de iPhone niet alleen een nieuw toestel moesten aanschaffen, maar ook een nieuw abonnement van 18 maanden. Het oude contract zou gewoon blijven doorlopen. Daardoor zou je nog eens £630 aan extra uitgaven tegemoet kunnen zien.

Ook kregen de klanten te horen, dat de toestelverzekering van O2 lang niet zoveel afdekt als de verzekering van Carphone Warehouse. Ook dat is niet waar. Watchdog bezocht vijf winkels en kreeg in drie daarvan dezelfde leugens te horen. En het is niet de eerste keer: vorig jaar kreeg Carphone Warehouse een boete van £245.000 omdat ze bij het verkopen van verzekeringen de wet hadden overtreden. De reactie van de telefoonketen was er eentje uit het PR-handboek: “het komt niet overeen met de beleving van duizenden iPhone-klanten die verzekeringsadvies in de winkel hebben gekregen”. Schijnbaar werden de klanten wel voorgelogen, maar dat werd door die klanten niet zo ervaren. Natuurlijk zou het een incident kunnen zijn, die toevallig in drie van de vijf bezochte winkels voorkomt, maar het feit dat personeel van Carphone Warehouse commissie ontvangt over elke verkochte verzekeringspolis, doet anders vermoeden.

Direct kopen bij Apple lijkt een betere keuze. Eigenlijk moet je altijd op je hoede te zijn als de verkoper in een electronicawinkel je een extra verzekering probeert aan te smeren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 november 2007, 20:40
Categorie Achtergrond
Onderwerpen abonnementen, auto, zorgverzekering

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.