Apple en China Mobile breken onderhandelingen af

De gesprekken tussen Apple en China Mobile zouden zijn stukgelopen vanwege onenigheid over het delen van inkomsten. Maar andere berichten ontkennen dat er een breuk is.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhone ChinaDe onderhandelingen tussen Apple en China Mobile om de iPhone in China te gaan verkopen, zijn mislukt. Dat beweert althans Marketwatch, die zich baseert op een bericht in de Southern Daily. Die krant verwijst op z’n beurt weer naar anonieme bronnen, die zouden hebben verteld dat de onderhandelingen stukliepen omdat Apple en China Mobile het niet eens konden worden over de verdeling van inkomsten. CEO Wang Jianzhou van China Mobile had eerder in de media gezegd dat hij in onderhandeling was, maar dat hij het model van omzetdeling niet zag zitten.

Volgens de krant is Apple nu van plan is om komende zomer winkels in Beijing te openen, om de iPhone rechtstreeks te kunnen verkopen. Ook zou Apple in gesprek zijn met Chinese mobiele telefoondistributeurs. Eén daarvan is China Unicom, die ook wel interesse heeft in de iPhone. Bloomberg zegt echter, dat China Mobile tegenover hen heeft laten weten dat ze nog steeds in gesprek zijn (kijk onder het kopje Dell, Apple).

Op de foto staat een van de vele klonen die op dit moment al in China te koop zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 februari 2012, 16:23
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp china

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.