‘Indiase regering kan iPhone-versleuteling omzeilen’

De Indiase regering zegt software te hebben waarmee ze de versleuteling van onder andere de iPhone kunnen omzeilen. De minister van telecom zegt de juiste tools te hebben ontwikkeld.

Een iPhone ontgrendelen met toegangscode of Touch ID.
Het was de FBI niet zelf gelukt om de iPhone 5c te ontgrendelen, maar de Indiase minister van telecom heeft laten weten dat zij een tool ontwikkeld hebben die zelfs de versleuteling van de iPhone kan omzeilen. Details wilde hij niet geven, maar de software zou werken bij alle smartphones, ook de iPhone. Dit meldt Economic Times.

‘Software voor forensisch onderzoek ook voor iPhone’

De Indiase minister van Telecom Ravi Shankar Prasad geeft aan dat toestellen voorzien zijn van sterke encryptie, ook de toestellen van Apple. Dit zorgt volgens de minister voor nieuwe uitdagingen voor politiediensten die toegang moeten krijgen tot de toestellen. De minister zegt echter dat ze niet van plan zijn om de zogenaamde achterdeurtjes te verplichten.

Onderzoek en ontwikkeling is volgens de minister continu aan de gang, zodat de technologie en tools blijven werken op nieuwe software en toestellen. Op basis van deze ontwikkeling zou de tool voor forensisch onderzoek bij mobiele toestellen ook werken voor de iPhone, maar verdere details wilde de minister niet prijsgeven.

Het is dus gissen in hoeverre de Indiase regering toegang kan krijgen tot een iPhone en welke data er ingezien kan worden. Ook blijft het onduidelijk voor welke iPhone-modellen de gebruikte software werkt. De FBI had in ieder geval voor het ontgrendelen van de iPhone 5c de hulp van professionele hackers nodig, nadat het de FBI zelf eerder niet was gelukt om toegang te krijgen. De methode die bij de iPhone 5c gebruikt werd, bleek in ieder geval alleen te werken bij oudere modellen.

Bekijk ook

FBI schakelde professionele hackers in voor ontgrendelen iPhone 5c

Een verrassende wending in de FBI-zaak met Apple: de FBI zou professionele hackers hebben ingeschakeld, niet een Israelisch bedrijf, bij het ontgrendelen van de iPhone 5c van de San Bernardino-schutter.

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.