iPhone Pwnage Tool: Vragen en antwoorden

Iedere nieuwe iPhone unlockmethode roept de nodige vragen op. We geven met dit artikel antwoord op de meest gestelde vragen over Pwnage Tool van het iPhone Dev Team.
Richard IJzermans - · Laatst bijgewerkt:

Pwnage VragenIedere nieuwe iPhone unlockmethode roept de nodige vragen op en bij de nieuwe Pwnage-methode van het iPhone Dev Team is dat niet anders. We hebben de meest gestelde vragen uit onze mailbox en het forum hier op een rijtje gezet en uiteraard van een antwoord voorzien. Als je nog aanvullende vragen hebt, stel ze dan gerust zodat we het artikel gaandeweg verder kunnen uitbreiden. Let op dat vragen om bootloader-bestanden direct zullen worden verwijderd. Veel Pwnage-plezier!

Mijn iPhone is al unlocked. Moet ik dit nu opnieuw doen met Pwnage?

Wanneer je iPhone zonder problemen werkt heeft het geen zin om weer te restoren en Pwnage uit te voeren. Wanneer je iPhone op een bepaald moment toch moet worden hersteld, dan is dat het beste moment om over te stappen op Pwnage in plaats van een eerder gebruikte methode als ZiPhone of iLiberty+.

Kan ik Pwnage gebruiken met iedere versie firmware?

Nee, om de custom IPSW-firmwarebestanden te kunnen gebruiken dien je eerst het iPwnr-proces uit te voeren. Dit is alleen maar mogelijk wanneer firmware 1.1.4 al op je iPhone aanwezig is. Upgrade daarom via iTunes eerst naar firmwareversie 1.1.4 voordat je Pwnage gebruikt.

Kan ik Pwnage gebruiken op mijn IPSF unlocked iPhone?

Geen probleem! Pwnage detecteert zelf de ISPF unlock en past de unlock hierop aan.

Werkt Pwnage ook op mijn iPod touch?

Zowel de iPhone als de iPod touch kunnen worden gebruikt met Pwnage.

Werkt Pwnage zowel op Mac als Windows?

Op dit moment is alleen nog een Mac OS X-versie beschikbaar. De Windows wordt binnen enkele dagen verwacht.

Is installer.app geïnstalleerd nadat het Pwnage-process klaar is?

Wanneer je met versie 1.1.4 een IPSW maakt, wordt automatisch Installer.app toegevoegd. Installer.app wordt niet toegevoegd wanneer je een IPSW maakt voor iPhone betaversie 1.2 (2.0).

Waar haal ik de benodigde bootloader-bestanden vandaan?

De bootfiles zijn nodig om de BootNeuter te kunnen activeren. Het verspreiden van deze bestanden is illegaal en deze bootloader-bestanden zijn daarom niet te vinden op iPhoneclub. Google is je beste vriend om deze bestanden op te sporen. Links naar deze bestanden zullen direct worden verwijderd.

recovery

Pwnage zegt dat ik mijn iPhone in Recovery Mode moet zetten. Hoe doe ik dat?

Sluit je iPhone aan via de USB-kabel en zet hem uit. Houd de Home-knop ingedrukt en zet je iPhone aan. Na enkele seconden verschijnt het logo “Connect to iTunes”. Als je problemen blijft houden om je iPhone in recovery mode te krijgen, dan kun je hiervoor ZiPhone of iLiberty+ gebruiken.

Is het gevaarlijk om van bootloader te wisselen?

Gebruik deze optie alleen is het echt nodig is! Iedere actie die naar het Flash-geheugen wegschrijft brengt risico’s met zich mee. Bij een (onvrijwillige) onderbreking van het flashen van de bootloader in je iPhone kun je deze echter onherstelbaar beschadigen, dus wees voorzichtig en doe dit zeer minimaal.

Ik heb geen ontvangst meer na het gebruiken van Bootneuter!

Wanneer je Bootneuter afsluit duurt het +/- 20-25 seconden voordat het telefoonsignaal weer terug komt.

Kan ik Pwnage weer ongedaan maken?

PwnageTool maakt aanpassingen in beide bootloaders in de iPhone. De S5L8900 bootloader is bedoeld voor het besturingssysteem, de andere bootloader (S-Gold Radio) voor het zend/ontvangst-deel in de iPhone (telefoon, Wi-Fi, Bluetooth). Je kunt beide bootloaderaanpassingen ongedaan maken door alle BootNeuter-opties uit te zetten en je iPhone hierna in DFU-mode te restoren met een originele Apple-firmware-IPSW-bestand (zie wiki-artikel Firmware voor downloadlinks). Na het restoren is je iPhone weer standaard af-fabriek.

iphone2

Kan ik met Pwnage ook upgraden naar betafirmware 2.0?

Nadat je iPhone door Pwnage Tool is Pwned wordt het mogelijk om firmware 2.0 op je iPhone te zetten. Op dit moment is de 2.0 betaversie verre van stabiel en is het niet raadzaam om deze te installeren op je iPhone. Ben je toch nieuwsgierig naar iPhone 2.0, bekijk dan mijn eerdere artikel met Nederlandse screenshots.

Kan ik na betafirmware 2.0 weer terug naar 1.14?

Het is mogelijk om met een aangepaste IPSW weer te downgraden naar versie 1.1.4. Mocht er op het einde een foutmelding verschijnen, dan kun je met behulp van ZiPhone of Liberty+ je iPhone uit herstelmodus halen.

Bij het herstellen van mijn iPhone krijg ik een Error 1604 of Error 1605!

Wanneer je een van deze foutmeldingen krijgt wanneer je een origineel Apple IPSW-firmwarebestand wilt terugzetten kun je dit oplossen door van USB-poort te wisselen, Als de melding verschijnt wanneer je een custom IPSW probeert te restoren nadat je een originele IPSW hebt teruggeplaatst, dan dien je de iPhone opnieuw te Pwnen.

Is er een handleiding voor Pwnage?

Op ons forum zijn de laatste tips te vinden hoe je Pwnage het beste kunt gebruiken:
iPhone Dev Team presenteert: Pwnage (Final)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 0:49
Categorie Jailbreak
Onderwerpen firmware, handleiding, iphone dev team, pwnage tool, unlock, ziphone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.